Allaire optimističan oko spot BTC ETF-a

Jeremy Allaire vjeruje da je došlo do napretka u rješavanju regulatornih problema koji su prije priječili odobravanje spot bitcoin ETF-ova u SAD-u.

Jeremy Allaire, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Circlea koji je izdavatelj drugog najvećeg stablecoina USDC-a, predviđa da će val prijava za bitcoin fondove kojima se trguje na burzi (ETF) na kraju rezultirati regulatornim odobrenjima.

Mislim da je došlo do napretka i zrelijih tržišnih struktura koje bi mogle podržati takav proizvod. Imate zrela spot tržišta, dobro reguliranu skrbničku infrastrukturu i dobar nadzor tržišta”, rekao je Allaire u intervjuu za Bloomberg.

Prema riječima šefa Circlea, “mnogi problemi iz prošlosti se rješavaju”, a to je nešto zbog čega vjeruje da će bitcoin ETF-ovi “vjerojatnije biti odobreni za opći pristup ulagača”. Bitcoin spot ETF-već su dostupni u nekim zemljama svijeta, uključujući Kanadu, Brazil i Dubai.

Mnogi vjeruju da je stvaranje mehanizma nadzora tržišta tajna za dobivanje odobrenja za ove spot ETF-ove, slično kao što su regulatori u Ontariju željeli vidjeti zrelo skrbnički ekosustav prije nego što odobre prve bitcoin ETF-ove za trgovanje u Torontu.

Međutim, Komisija za vrijednosne papire i burzu SAD-a (SEC) tek treba biti uvjerena da je BTC ETF razumno sredstvo ulaganja, navodeći kao protuargument moguće prijevarne ili manipulativne prakse i svoju želju da zaštiti ulagače.

ETF je investicijski fond koji trguje na burzi, omogućujući ulagačima da steknu izloženost određenoj imovini. U slučaju BTC ETF-a, to bi omogućilo investitorima trgovanje dionicama koje predstavljaju vlasništvo nad bitcoinom bez izravnog držanja same kriptovalute.

Institucionalni interes za kripto istaknut u najnovijem izvješću koje je objavila tvrtka za upravljanje digitalnom imovinom CoinShares. Ukupna kripto imovina pod upravljanjem prošlog je tjedna dosegla godišnji maksimum, premašivši nevjerojatnih 37 milijardi dolara.

Svi razlozi rasta kripto tržišta

Analitičari očekuju 20 posto rasta za BTC u srpnju