Shiba Inu predvodi rast na kripto tržištu

Razvojni programeri Shiba Inua najavili su Shibacals, uslugu za povezivanje NFT-a s predmetima iz stvarnog svijeta.

Programeri Shiba Inu ekosustava rade na usluzi koja se može koristiti za povezivanje imovine iz stvarnog svijeta s NFT-ovima kako bi se dokazalo vlasništvo. Shibacals je nastavak razvoja Shibarium ekosustava.

Shibarium je planirani layer 2 blockchain koji je fokusiran na aplikacije metaverza i nezamjenjivih tokena (NFT) koje će za rad koristiti tokene shiba inu (SHIB), BONE i LEASH. Očekuje se da će blockchain zaživjeti kasnije ove godine, kažu programeri.

Glavni razvojni programer Shytoshi Kusama podijelio je da će takozvani “Shibacals: Authenticated Collectibles” koristiti NFC čipove za digitalnu provjeru autentičnosti fizičkih predmeta što bi moglo povećati vrijednost ovih kolekcionarskih predmeta. 

Pojašnjenja radi, Near Field Communication (NFC) omogućuje uređajima bežičnu interakciju na vrlo maloj udaljenosti.

Na primjer, Shibacals se može koristiti za generiranje oznake za proizvod iz stvarnog svijeta, kao što je majica koja je povezana s korisnikovom NFT kolekcijom, na način da autentificira vlasnika majice i NFT-a kao istu osobu. 

Prilikom preprodaje, te se oznake mogu provjeriti na blockchainu kako bi kupci mogli razlikovati originalne proizvode od kopija.

Shibacals oznake neće biti ograničene na ekosustav Shibarium i mogle bi se koristiti za provjeru proizvoda na bilo kojem blockchainu, navode razvojni programeri.

Tokeni ekosustava Shiba Inu znatno su skočili nakon ovih informacija. SHIB je porastao za 13% i ostvario najveće dobitke među glavnim tokenima, dok su BONE i LEASH skočili za 9%, odnosno 6,6%, pokazuju podaci CoinGecka u trenutku pisanja teksta.

I Vaklyrie predao prijavu za spot BTC ETF

Bitcoin uspješno štiti od inflacije?