Profesionalni ulagači žele kripto

Anketa Nomurinog Laser Digitala otkrila je da je većina anketiranih institucionalnih ulagača još zainteresirana za kripto.

Profesionalni ulagači i dalje su zainteresirani za kriptovalute, ali žele vidjeti potporu velikih tradicionalnih financijskih institucija prije nego što se sami odluče, otkrilo je istraživanje Nomurine podružnice za digitalnu imovinu.

Zanimanje institucionalnih ulagača za kriptovalute je zastalo posljednjih tjedana zbog sve veće regulatorne nesigurnosti u Sjedinjenim Državama i regulatornog pritiska na širu industriju.

U anketi je 90% anketiranih profesionalnih ulagača reklo je da je važno imati potporu “velike tradicionalne financijske institucije” za bilo koji fond kripto imovine ili investicijsko sredstvo prije nego što oni ili njihovi klijenti razmotre ulaganje novca u digitalnu imovinu.

Međutim, nevjerojatnih 96% njih smatra da digitalna imovina “predstavlja priliku za diverzifikaciju ulaganja” uz tradicionalne klase imovine kao što su fiksni prihod, gotovina, dionice i roba. Analitičari su predvidjeli povećanje institucionalnih ulaganja nakon BlackRock spot ETF prijave. 

Nadalje, 82% intervjuiranih profesionalnih ulagača bilo je optimistično glede klase kripto imovine općenito tijekom sljedećih 12 mjeseci. Posebno su bitcoin i ether pri čemu gotovo polovica ispitanika smatra taj par temeljem Web3.0 ekonomije i dugotrajnim izvorom mogućnosti ulaganja.

Međutim, oko tri četvrtine njih reklo je da bi “zakonska ili regulatorna ograničenja” mogla spriječiti njihove tvrtke ili klijente da ulažu u fondove ili proizvode povezane s kriptom.

Laser Digital proveo je neovisno globalno istraživanje s institucionalnim ulagačima u 21 zemlji Europe, Bliskog istoka, Azije, Južne Afrike i Latinske Amerike.

Ispitano je više od 300 institucionalnih ulagača sa zajedničkom imovinom vrijednom 4,9 bilijuna dolara, uključujući upravitelje imovinom, mirovinske fondove, hedge fondove, investicijske fondove i upravitelje imovinom osiguranja.

Binance u novim problemima

Tether (ponovno) uhvaćen u laži