Snažan pad obujma trgovanja na CEX-ovima

CEX obujam trgovanja pao je na četvorogodišnji minimum, i to čak i prije nego što su pokrenuti slučajevi protiv Binancea i Coinbasea.

Mjesečni obujam trgovanja na centraliziranim burzama nastavio je padati u svibnju i pao je na najnižu razinu u više od četiri godine zbog sve većeg pritiska regulatora i zakonodavaca Sjedinjenih Država.

Prema izvješću tvrtke za kripto analitiku CCData, kombinirani obujam trgovanja spot i derivatima u svibnju pao je 15,7% u odnosu na prethodni mjesec, označavajući drugi uzastopni mjesec smanjenja aktivnosti trgovanja kriptom.

Budući da su podaci aktualni samo do kraja svibnja, ne uzimaju u obzir nikakav potencijalni utjecaj nedavnih SEC-ovih tužbi protiv Coinbasea ili Binancea. CCData navodi da je od svih velikih tvrtki koje su pretrpjele pad obujma trgovanja, Binance najteže pogođen.

Tako je u svibnju Binance izgubio još veći dio svog ukupnog tržišnog udjela, pavši na samo 43% sveukupno, što je pad od vrhunca godine od 57% u veljači. Ovo je označilo treći uzastopni mjesec da Binanceov ukupni tržišni udio pada.

U izvješću se navodi da se većina ovog pada može pripisati Binanceovom uklanjanju trgovanja bez naknade za USDT parove, ali se napominje da burza bez sumnje osjeća pritisak pojačanog nadzora regulatora u SAD-u

Najveći dobitnici pada Binanceovog tržišnog udjela su kripto mjenjačnice Bullish, Bybit i BitMEX, koje su svaka stekle nešto više od 1% tržišnog udjela između ožujka i svibnja.

Treba reći kako su u roku od 24 sata nakon tužbe SEC-a protiv Binancea, neto odljevi iz te burze premašili 778 milijuna dolara, iako je tvrtka uvjerila javnost da je njihova imovina sigurna. U sljedećih 48 sati pak obujam trgovanja na tri najveće decentralizirane burze skočio je za 444%.

DeFi i dalje otporan

Gensler se nudio Binanceu