Gensler se nudio Binanceu

Trenutačni predsjednik SEC-a, Gary Gensler, ponudio je Binanceu 2019. kao privatni građanin savjetničke usluge, rekli su odvjetnici burze.

U prošlom životu, sadašnji predsjednik Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC), Gary Gensler, “priznao je regulatornu nesigurnost oko sektora kriptovaluta i ponudio da služi kao savjetnik” za Binance, rekli su odvjetnici burze dužnosnicima SEC-a 4. lipnja.

Dok se Binance suočava s tužbom SEC- a, odvjetnici kažu da povijest odnosa između Genslera i Binancea znači da bi se Gensler trebao povući iz slučaja.

Binanceovi odvjetnici su napisali da su u ožujku 2019., Changpeng “CZ” Zhao i Gery Gensler imali osobni sastanak za ručak u Japanu gdje su razgovarali o BNB tokenu i Binanceovom otvaranju burze u SAD-u

Njih su dvojica ostali u kontaktu nakon sastanka i “Zhao je shvatio da je sadašnjem predsjedniku SEC-a zanimljivo služiti kao neformalni savjetnik”, nešto što je Gensler sam ponudio, navodi se u pismu koje je SEC podijelio u sudskom podnesku.

“G. Gensler je trebao biti izuzet iz bilo kakvog razmatranja u ovoj stvari na temelju ove povijesti i mogućnosti da gospodin Gensler može biti materijalni svjedok,” kažu iz Binancea. “Do danas, SEC nije potvrdio je li se gospodin Gensler izuzeo, a ako nije, zašto.”

U pismu je naveden i detalj da je Gensler trebao dati iskaz pred Odborom za financijske usluge Predstavničkog doma 2019., a prije ovog saslušanja proslijedio je kopiju svoje planirane izjave Zhaou za savjet.

U ožujku je Wall Street Journal izvijestio da je “Gensleru pristupilo više privatnih tvrtki, uključujući Binance, da bude savjetnik”, ali ovo novo pismo čini da je sam Gensler predložio Binanceu tu ideju.

Ubrzo nakon što je SEC pokrenuo tužbu protiv Binancea, podnio je zahtjev za privremenu zabranu prilaska za zamrzavanje svih sredstava na Binance.US.Sljedeće pojavljivanje pred sudom zakazano je za 13. lipnja.

Snažan pad obujma trgovanja na CEX-ovima

Coinbase neće ukidati staking