Coinbase neće ukidati staking

Najveća burza u SAD-u nastavit će nuditi usluge stakinga usprkos tužbama saveznih i državnih regulatora zbog pružanja takvih usluga.

Kripto mjenjačnica Coinbase nastavit će s radom svoje usluge kripto stakinga usprkos suočavanju s tužbama državnih i federalnih regulatora zbog tog programa i nekoliko drugih ponuda, rekao je izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong na konferenciji Bloomberg Invest.

“Nećemo ukinuti našu uslugu stakinga”, rekao je Armstrong. “Opet ponavljam, dok se ovi sudski slučajevi odvijaju mi nastavljamo s našim poslom kao i obično.” Primijetio je da usluga udjela burze čini tek oko 3% ukupnog neto prihoda.

Coinbaseova usluga stakinga kamen je temeljac strategije tvrtke da diverzificira svoju bazu prihoda koja uvelike ovisi o naknadama za trgovanje. U 2022. otprilike 90% prihoda tvrtke dolazilo je od naknada za transakcije.

Armstrong je inzistirao na tome da Coinbase nije izložen riziku od navale podizanja sredstava sličan onima koje su pretrpjeli neki njegovi konkurenti. “Sva sredstva su podržana jedan na jedan. Ne morate nam vjerovati na riječ. Kao javno poduzeće imamo revizore koji su to provjerili.”

Coinbase ne ide iz SAD-a

Što se tiče tužbe SEC-a Armstrong je ustvrdio da tvrtka nije uznemirena, izrazivši spremnost da se upusti u dugotrajnu pravnu bitku sa SEC-om ako bude potrebno. “Čak i ako to potraje neko vrijeme, to je u redu”, kaže šef Coinbasea.

Dodaje da je ovaj slučaj put za unošenje više jasnoće u industriju, iako ne put koji bi oni odabrali. “Radije bismo da je regulator upravo objavio jasan pravilnik, ali ako to neće učiniti, sudovi su tu ”, ustvrdio je Armstrong.

Također je snažno odbacio ideju da bi Coinbase na kraju mogao razmotriti zatvaranje operacija u SAD-u. “Ne idemo nikamo. Osnovao sam ovu tvrtku u SAD-u, jer ne samo da je to veliko tržište, ovdje postoji vladavina zakona”, inzistirao je Armstrong.

Unatoč onome što su sudionici u industriji opisali kao rastuću nesigurnost u pogledu kripto propisa, izrazio je blagi optimizam jer, kaže, Kongres poduzima korake za unošenje jasnoće na tržišta uviđajući da SAD zaostaje u kripto inovacijama.

Gensler se nudio Binanceu

Stiže društvena mreža na kojoj možete dobiti BTC