XRP skočio 10 posto u tjedan dana

Cijena XRP-a danas je u porastu od 5,35 % u posljednja 24 sata, pa se čini da taj token predvodi širi zamah altcoina.

Trgujući po promptnoj cijeni od 0,46 USD u trenu pisanja teksta XRP je dobio više 10% u proteklih sedam dana, osiguravajući svoje vodstvo kao najbolji izvođač svih kriptovaluta rangiranih u prvih 10.

Rast XRP-a uvijek je intrigantan zajednici. Djelomično ili većinski zbog inherentnih prepreka za njegov rast što je rezultat tekućeg sudskog spora između njegovog izdavača Ripplea i Komisije za vrijednosne papire i burzu SAD-a (SEC).

Cjenovna akcija XRP-a u novije vrijeme pokazala je kako su ulagači u digitalnu valutu sada uvelike usklađeni u cilju da poguraju token na novu razinu u ovom medvjeđem ciklusu.

No, kako bi se to postiglo sudski spor mora biti okončan i to ili nagodbom ili odlukom koja ako već ne ide u korist čelnicima Ripplea, ne šteti hodlerima XRP-a. takav rasplet događaja bi značio probijanje ključne točke otpora na 50 centi u kratkom roku.

A ako bi se bikovski zamah trgovanja poput ovog današnjeg od circa 1,5 milijardi dolara dugoročno održao gurnulo bi to XRP prema razinama od jedan dolar. Naravno, fanovi tokena imaju puno više projekcije ali one su teško relane, barem u sadašnjem tržišnom kontekstu.

Rippleov poslovni zamah

Tvrdnje američkog SEC-a da je XRP token vrijednosni papir već su nekoliko godina uteg koji ne da XRP-u da cjenovno snažnije poleti. No, treba reći da u pokušaju da to promjene, ključni dionici, prvenstveno Ripple, pokušavaju pomaknuti fokus s ove tvrdnje izgradnjom proizvoda.

Ripple je tako danas izvijestio da pokreće platformu za digitalne valute središnje banke (CBDC) koja omogućuje središnjim bankama, vladama i financijskim institucijama izdavanje vlastite digitalne valute.

Korištenjem Rippleove platforme vladine institucije mogu upravljati i prilagoditi cijeli životni ciklus CBDC-a, što uključuje kovanje, distribuciju, otkup i spaljivanje tokena. Financijske institucije bi također mogle sudjelovati u međuinstitucionalnim funkcijama namire i distribucije koristeći CBDC.

Dodatno, Ripple je jučer objavio da je kupio Metaco, švicarsku tvrtku koja drži digitalnu imovinu na sigurnom u ime klijenata, dakle pruža usluge skrbništva u pokušaju da proširi svoje međunarodno djelovanje i svoj raspon usluga.

Radi se o jednoj od najvećih akvizicija u kripto industriji u proteklih godinu dana teškoj 250 milijuna dolara. Sam Ripple je procijenjen na 15 milijardi dolara.

Litecoin raste na krilima skorog halvinga

Hinmanovi dokumenti u javnosti do 6. lipnja?