Litecoin raste na krilima skorog halvinga

Oglašavan kao digitalno srebro nasuprot digitalnog zlata, odnosno BTC-a, Litecoin se iznenada probudio, skočivši gotovo 20 % u četiri dana.

Litecoin jedan je od onih senatora u kripto svemiru koji je prisutan više od 10 godina a stvoren je po uzoru na bitcoin. Jedna od ključnih razlika Litecoina leži u njegovoj tehnologiji. Može se pohvaliti bržim generiranjam blokova i učinkovitijim algoritmom rudarenja u usporedbi s BTC-om.

Ova razlika čini Litecoin sposobnim za četiri puta bržu obradu transakcija, nudeći povećanu skalabilnost i poboljšane brzine transakcija. Značajke postavljaju Litecoin kao moguće rješenje za svakodnevne transakcije, gdje su brzina i učinkovitost najvažniji.

Otpornost Litecoin uvelike duguje svojoj zajednici koja je prebrodila izazove posljednjih nekoliko godina, njegujući predanu mrežu entuzijasta koji aktivno promoviraju i razvijaju valutu. Cijena Litecoina trenutno iznosi 92,60 USD. 

Ovo je snažno područje otpora, i ako ga LTC uspije pretvoriti u podršku, mogli bismo vidjeti kontinuirani rast koji bi token mogao podići puno više. Još 2017. godine, na vrhuncu tog bull runa, LTC je porastao čak do 373$ prije nego što je potonuo u medvjeđe tržište.

Halving u roku od tri mjeseca

Uspon sredinom 2019. doveo je do povratka Litecoina na 145 USD, prije nego što su medvjedi ponovno preuzeli vlast i Litecoin je ponovno potonuo na najnižu točku na 20 USD. Odavde je započeo svoj najveći uspon dosad, dosegnuvši 413 USD u svibnju 2021.

I sada se poput eksplozije iz prošlosti Litecoin vratio i kao 12 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji kuca na vrata top 10. Naime, poput bitcoina, i kod Litecoina postoji halvening kada su nagrade za blok za rudare prepolovljene. 

Ovaj događaj prepolovljenja sada je na pomolu, a očekuje se da će se dogoditi u srpnju ili kolovozu ove godine. Naravno, teško da će se LTC s obzirom na ukupno tržište vratiti na ATH iznad 400 dolara, ali mogao bi znatno rasti u nadolazećim mjesecima. Znatnije od konkurencije.

Dodatno, zagušenje Bitcoin blockchaina daje alternativama na atraktivnosti, a kako je Litecoin uveo svoje Ordinale neće čuditi ako dio investitora za tu namjenu odabere upravo LTC-ov blockchain. Sve u svemu fantastičan uzlet ovog kripto dinosaurusa. Kojem, lako moguće, nije došao kraj.

Hinmanovi dokumenti u javnosti do 6. lipnja?

XRP skočio 10 posto u tjedan dana