Cowen upozorava na meme tokene

Meme kovanice će pasti na nulu i nikoga nije briga za vaše torbe, kaže analitičar Benjamin Cowen.

U 2019. godini tržište kriptovaluta svjedočilo je porastu meme kovanica , što je privuklo pažnju brojnih ulagača. Međutim, ovaj priljev meme kovanica iscrpio je ograničenu likvidnost s tržišta altcoina i ostavio mnoge ulagače s hrpom sada bezvrijednih tokena.

Istaknuti analitičar Benjamin Cowen upozorava da će i većina današnjih meme kovanica u konačnici postati bezvrijedna i otići u zaborav. Smatra da oni koji stoje iza kreacije i promoviranja ovih tokena imaju malo obzira prema ulagačima koji ih kupuju.

Prema Cowenu, primarni cilj kreatora meme kovanica je izvući što više likvidnosti s tržišta. Predviđa da će se ti pojedinci u roku od nekoliko mjeseci ne samo distancirati od prijevara koje promoviraju, već će i blokirati svakoga tko ih pokuša suočiti s njihovim postupcima.

Cowen izražava malo suosjećanja za one koji opetovano nasjedaju na ove prijevare, naglašavajući važnost vlastitog istraživanja i učenja iz prethodnih pogrešaka.

Sve veću beskrupuloznost prevaranata pripisuje postupnom presušivanju sredstava, što je posljedica akcija koje su poduzele Federalne rezerve. U potrazi za brzom zaradom, ovi beskrupulozni pojedinci neprestano pokreću nove projekte, nadajući se da će jedan od njih izazvati pažnju.

Nakon što ostvare taj cilj, izvode rugpull i prelaze na sljedeću shemu, ostavljajući ulagače s bezvrijednim tokenima.

Cowen potiče kripto zajednicu da prestane podržavati ove prijevare i usvoji oprezniji pristup pri ulaganju u nestabilno tržište meme kovanica ili da u potpunosti izbjegne ovu vrstu imovine. Čineći to, investitori se mogu zaštititi od značajnih gubitaka i promicati zdraviji ekosustav.

Kina pokreće blockchain centar za pola milijuna stručnjaka

Američka gospodarska komora podržala Coinbase