Kina pokreće blockchain centar za pola milijuna stručnjaka

Nacionalni inovacijski blockchain centar, prvi put najavljen u veljači, službeno je započeo s radom u glavnom gradu Kine, Pekingu.

Centar će surađivati ​​s lokalnim sveučilištima, think tankovima i blockchain tvrtkama na razvoju blockchain tehnologije u Kini. Institucija će navodno obučavati više od 500.000 stručnjaka za tehnologiju distribuirane knjige (DLT). 

Voditelj novog centra je pekinška “Academy of Blockchain and Edge Computing”, koja je razvila ChainMaker blockchain, domaći blockchain koji služi kao alat za razvoj centra. ChainMaker već podržava grupa od 50 poslovnih korporacija, od kojih je većina u državnom vlasništvu.

Prema Zheng Zhimingu, profesoru na Fakultetu matematike na Sveučilištu Beihang, misija centra je povezati različite slučajeve upotrebe blockchaina u zemlji, tzv “blockchain otoke”, u jedinstvenu kohezivnu mrežu:

“Povezivanje blockchain aplikacijskih platformi i agregiranje blockchain ekologije aplikacija značajno će poboljšati blockchain inovacijske mogućnosti i temeljnu konkurentnost.”

Unatoč tome što su mjere protiv kriptovaluta još uvijek na snazi, kineska vlada nastavlja aktivno istraživati ​​mogućnosti digitalne ekonomije. 

Također, kineske tvrtke proučavaju metode razvoja umjetne inteligencije putem slabijih poluvodiča i kombinacija čipova kako bi zaobišle ​​oslanjanje na jednu vrstu hardvera visoke tehnologije koji se uglavnom uvozi iz Sjedinjenih Država.

Zemlja također maršira naprijed sa svojim projektom digitalne valute središnje banke (CBDC). U travnju je najavljeno proširenje slučajeva upotrebe digitalnog juana na inicijativu “Pojas i put” i prekograničnu trgovinu.

Coinbase razbjesnio fanove PEPE-a

Cowen upozorava na meme tokene