Binance dodaje podršku za Ordinale

Binance NFT, koji već podržava NFT-ove na Ethereumu, Polygonu i svojem matičnom BNB lancu, planira proširiti svoju ponudu dopuštajući trgovcima kupnju Ordinala na Bitcoin mreži.

Vodeća burza kriptovaluta omogućit će NFT kolekcionarima kupnju tokena na Bitcoin mreži izravno putem njihovih Binance računa, čime će se zaobići potreba za stvaranjem zasebnog novčanika za BTC NFT-ove.

Umjesto postavljanja Bitcoin novčanika kompatibilnog s taprootom za kupnju Ordinala, kao što su to trebali učiniti kolekcionari koji žele iskovati TwelveFold Ordinals NFT diva Yuga Labs, Binance ima za cilj učiniti proces jednostavnim i sigurnim za nove kupce da uđu na rastuće tržište.

Binanceov voditelj proizvoda Mayur Kamat napisao je u priopćenju za javnost da vidi Bitcoin kao “najširi izbor” za kolekcionare NFT-a, kao i rastuće tržište za u koje se burza mora uključiti.

“Bitcoin je OG kripto”, rekao je Kamat. “Vjerujemo da su stvari ovdje tek na početku i jedva čekamo vidjeti što budućnost nosi u ovom prostoru.”

Binanceovo tržište nezamjenjivih tokena (NFT) objavilo je da planira dodati podršku za Ordinale ili Bitcoin NFT kasnije u svibnju, iako točan datum nije objavljen

Transakcijske naknade za rudare najviše od 2017.

Međutim, Binanceovo iskustvo s Bitcoinom blockchainom nije bilo pozitivno posljednjih dana. U nedjelju je burza dvaput pauzirala isplate Bitcoina, navodeći kao razlog zagušenje mreže.

To je rezultiralo time da su prvi put od 2017. neki rudari bitcoina više su plaćeni za obradu transakcija na blockchainu nego što su nagrađeni za stvaranje novih BTC-ova, što je potencijalno dobrodošao razvoj nakon problema s kojima se industrija suočava u posljednje vrijeme.

Konkretno, sretni rudar zaradio je 6.701 bitcoin (BTC) ili gotovo 200.000 dolara u transakcijskim naknadama u nedjelju navečer, premašivši trenutnu Bitcoinovu subvenciju za blokiranje od 6,25 BTC

Kako su Ordinali prošli tjedan dosegli 3 milijuna upisa, potražnja za tržištima da prihvate Bitcoin NFT-ove samo se pojačava. 

U ožujku je NFT tržište Magic Eden dodalo podršku za Ordinals, integrirajući Bitcoin novčanike Hiro i Xverse da to učini. U travnju je tržište pokrenulo platformu za poticanje kreatora kako bi pomoglo umjetnicima da iskovaju svoje natpise prije uvrštavanja na sekundarno tržište.

Popularni analitičar kaže da Chainlink (LINK) čeka eksplozivan rast

Goldman Sachs, Microsoft i drugi pokreću Canton blockchain