BTC Ordinali došli do tri milijuna

Kreatori Ordinala mreži su platili više od osam milijuna dolara u naknadama od početka protokola Ordinals.

Broj nezamjenjivih tokena (NFT-ova) na Bitcoin blockchainu skočio je iznad 3 milijuna ranije ovog tjedna nakon jednodnevnog skoka aktivnosti koja se uglavnom sastojala od imovine temeljene na tekstu, pokazuju podaci Dune Analyticsa .

Tokeni, zvani upisi, funkcioniraju na Ordinals Protocolu, koji korisnicima omogućuje ugradnju podataka u Bitcoin blockchain upisivanjem referenci na digitalnu umjetnost u male transakcije temeljene na Bitcoinu.

Skok slijedi uvođenje standarda tokena Bitcoin Request for Comment (BRC-20), koji korisnicima omogućuje izdavanje prenosivih, zamjenjivih tokena izravno putem mreže. To je potaknulo zbirku digitalnih umjetnina i meme tokena izgrađenih na Bitcoinu. 

Tržišna kapitalizacija BRC-20 tokena skočila je u utorak na 137 milijuna dolara. Ipak, većina natpisa je tekstualna, pokazuju podaci. Oni koštaju puno manje od digitalne umjetnosti ili meme kovanica jer mrežne naknade ovise o količini upisanih podataka.

U ponedjeljak smo vidjeli preko 372.000 jedinstvenih natpisa na Bitcoin blockchainu, od kojih je 371.000 bilo tekstualnih. Stvoreno je samo 316 natpisa temeljenih na slikama, a ostali su aplikacije ili tokeni.

Kreatori su platili kumulativnih 28 bitcoina (BTC) u naknadama za izradu natpisa, dodajući na gotovo 284 bitcoina u doživotnim naknadama generiranim od Ordinals aktivnosti. To je preko 8 milijuna dolara po trenutnim cijenama.

U međuvremenu, tokeni usmjereni na korištenje ekosustava Bitcoina porasli su u cijeni kako je skočila količina upisa. Stacksovi stx (STX) tokeni dobili su više od 12% u posljednja 24 sata ali i oko 180% u posljednja tri mjeseca.

Butan intenzivira kripto rudarenje

Dnevni pregled – Nova blockchain zvijezda Sui odmah ušla u top 100