PEPE se probio u top 100 kriptovaluta

Token PEPE skočio je na tržišnu kapitalizaciju od 500 milijuna dolara, dok memecoin groznica sve više zahvaća kripto trgovce.

PEPE, token koji je proizašao iz memea “pepe the frog”, skočio je na tržišnu kapitalizaciju od 502 milijuna dolara nakon strelovitog porasta otkad je izdan prošlog mjeseca. PEPE trenutno ima oko 75 000 vlasnika s nekoliko novčanika koji drže tokene u vrijednosti većoj od 5 milijuna dolara.

PEPE token porastao je za 350% samo tijekom vikenda, a burza derivata BitMEX u utorak je objavila da navodi perpetual swaps za token, što će trgovcima omogućiti trgovanje ovom imovinom s polugom od čak 50x.

Dok se pompa oko meme tokena nastavlja razvijati, neki rani ulagači isplaćuju novac. Jedan je trgovac prodao token u vrijednosti od 2 milijuna dolara koristeći Metamask swapove. U konačnici je izgubio čak 350 000 dolara jer je zbog minimalne likvidnosti pogođeni slippageom od 25% .

Drugi trgovac privremeno je spustio cijenu PEPE-a za gotovo 50% kada je unovčio tokene u vrijednosti od 678.000 dolara.

Pompa oko kovanice nastala je iz neviđenih priča o nekim investitorima koji su zaradili milijune dolara od doslovno nekoliko stotina. Međutim, nikada nije razjašnjeno jesu li bili insajderi ili su stvarno imali sreće.

PEPE-ova cjenovna akcija podsjeća na dogecoin tijekom godina s intenzivnom volatilnošću uzrokovanom nedostatkom likvidnosti ili održive potražnje. Cijena dogecoina dramatično je padala u brojnim prilikama kada je hype počeo jenjavati. 

U ovom slučaju, PEPE bi se mogao suočiti s pritiskom prodaje kada tržišta izvedenica prorade jer trgovci pokušavaju iskoristiti trend koji je povijesno padao. PEPE je po volumenu trgovanja danas uspio nadmašiti Doge, a s 340 milijuna USD volumen je gotovo tri puta veći od onoga Shiba Inu.

Crypto.com najavio lansiranje AI-a za trgovce

Dnevni pregled – Crypto.com pokreće AI asistenta za trgovanje – Amy