MicroStrategy objavio dobit u prvom kvartalu

Jednokratna porezna olakšica pomogla je tvrtki da dosegne dobit od 94 milijuna dolara u prvom kvartalu 2023.

Tvrtka za poslovnu inteligenciju MicroStrategy ponovila je predanost svojoj bitcoin strategiji ulaganja nakon što je ostvarila prvu tromjesečnu dobit od 2020. “Uvjerenje u našu BTC strategiju ostaje snažno dok okruženje digitalne imovine nastavlja sazrijevati”, kažu iz kompanije.

Tvrtka koju je osnovao Michael Saylor vratila se na tržište u prvom tromjesečju 2023. s dobiti od 94 milijuna dolara, koja se uglavnom pripisuje jednokratnoj poreznoj olakšici od poreza na dobit.

Tvrtka je u prvom tromjesečju 2023. ostvarila neto prihod od 461 milijun dolara u usporedbi s neto gubitkom od 249,7 milijuna dolara u četvrtom tromjesečju 2022.

“I dalje smo disciplinirani u pogledu troškova dok ulažemo u rast i nastavit ćemo provoditi našu dvostruku strategiju rasta poslovanja kroz razvoj softvera za poslovnu inteligenciju i stjecanje bitcoina za budućnost”, rekli su čelnici kompanije.

Suosnivač Michael Saylor, koji služi kao predsjednik MicroStrategyja, pripisao je uspješno tromjesečje odličnoj izvedbi temeljnog poslovnog modela tvrtke i njezinog modela ulaganja u bitcoin, koji je opisao kao “pravu strategiju”, dodajući:

“Dakle, u konačnici, nije lako vidjeti koja bi bolja strategija mogla postojati. I kao što možete vidjeti na ovom grafikonu, jednostavno držanje i stjecanje bitcoina na razborit način prilično je dobar način da nadmašite tržište.”

Ovaj veliki zagovornik bitcoina predvidio je da će investitori uskoro izaći iz svojih pozicija na kripto imovini koja je “pod mikroskopom u regulatornom okruženju” misleći na altcoine, što će se zauzvrat “preliti u bitcoin”.

Prema prethodnim podnescima SEC-a, tvrtka za poslovni inteligenciju kupila je 7500 BTC-a u prvom tromjesečju kroz dvije kupnje 23. ožujka i 5. travnja za ukupno 179 milijuna dolara.

Tvrtka sada posjeduje 140.000 BTC-a, koji su zajedno kupljeni po prosječnoj cijeni od oko 29.803 USD. Počela je ulagati svoje novčane rezerve u BTC 5. ožujka 2021., kada je kupila 91.064 BTC, 65% svog ukupnog posjeda danas.

Sotheby’s pokreće NFT tržište

Snažan pad stablecoina na burzama