CZ negira da je težak 28 milijardi dolara

Prema Bloombergovoj listi bogataša, CEO Binancea, Changpeng (CZ) Zhao, trebao bi biti rangiran među prva tri milijardera u svijetu.

Changpeng “CZ” Zhao, glavni izvršni direktor najveće svjetske burze kriptovaluta Binancea, tvrdi da ima znatno manju neto vrijednost nego što to navode neki mainstream mediji. CZ kaže da Bloombergova najnovija lista sadrži netočne podatke o njegovom bogatstvu.

Prema Bloombergovoj listi bogataša, CZ je  među tri najveća financijska milijardera u svijetu, s neto bogatstvom procijenjenim na 28,2 milijarde dolara. “Brojevi su skroz pogrešni. Nemam ni približno toliko. Ne znam zašto to rade”, napisao je CZ na Twitteru. 

Također je započeo svoj tweet s brojkom 4, očito implicirajući da bi njegovo bogatstvo trebalo biti negdje između 19,4 milijarde dolara treće plasiranog Dana Gilberta i 13 milijardi dolara Udaya Kotaka koji se nalazi na petom mjestu Bloombergove ljestvice.

Izvršni direktor Binancea također je spomenuo da nikada nije gledao na propalu burzu kriptovaluta FTX kao na rivala. “Pozdravljamo više, dobro vođenih, kripto burzi u prostoru”, dodao je CZ.

Najnoviji potez CZ-a da istakne netočnosti u izvješćivanju u skladu je s kritičkim stavom glavnog izvršnog direktora Binancea o načinu na koji je industrija predstavljena u člancima i vijestima glavnih medija. 

Čelnik Binancea je već više puta demantirao informacije iz glavnih mainstream izvora poput Bloomberga i Forbesa, često karakterizirajući njihova izvješća kao FUD, ili strah, neizvjesnost i sumnju.

Krajem veljače, izvršni direktor Binancea odgovorio je na članak Forbesa u kojem se navodi da se Binance bavio sa skrivenim (backroom) transferima koji uključuje transakciju od 1,8 milijardi dolara u 2022.

CZ je tvrdio da Forbes “ne zna kako funkcionira razmjena”. Prethodno je izvršni direktor demantirao izvješće Bloomberga u kojem se navodi da Binance razmatra prekid veza s poslovnim partnerima iz Sjedinjenih Država.

Metin odjel metaverzuma ima gubitak od četiri milijarde dolara

Hong Kongov režim kripto licenciranja započinje u svibnju