Raiffeisen Wien započinje s ponudom ulaganja u kripto

Svi klijenti Raiffeisena Wien moći će ulagati u veliki broj kriptovaluta s proračunom već od samo jednog eura.

Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien (RLB NÖ-Wien), austrijska bankarska kompanija osnovana 1900. godine, priprema se za pokretanje usluga kripto ulaganja u suradnji s austrijskom kripto tvrtkom Bitpanda.

Prema zajedničkom priopćenju od 26. travnja, RLB NÖ-Wien planira svojim klijentima pružiti širok raspon kriptovaluta kroz ponudu Bitpandinog softvera kao usluge (SaaS). Kripto ulaganja bit će predstavljena uz investicijske usluge za dionice, ETF-ove, plemenite metale i robu.

“Dogovor s Bitpandom ima za cilj proširiti naš asortiman proizvoda s inovativnim, sigurnim pristupom i omogućiti svim korisnicima da lako akumuliraju bogatstvo,” rekao je izvršni direktor RLB NÖ-Wien Michael Höllerer.

Nova ponuda ima za cilj omogućiti klijentima RLB NÖ-Wien ulaganje u različitu imovinu bez obzira na količinu raspoloživog kapitala, omogućujući ulaganja već od jednog eura. Cilj je učiniti novu opciju trgovanja dostupnom svim segmentima klijenata.

To uključuje maloprodajni segment, privatno bankarstvo i korporativne klijente. I RLB NÖ-Wien i Bitpanda predani su tome da kripto trgovanje učine dostupnim što je prije moguće. Iz Bitpande kažu da su zahvaljujući tehnološkim rješenjima u mogućnosti brzo integrirati svoju infrastrukturu.

To bi trebalo značiti da će trgovanje biti omogućeno do kraja godine. Nadolazeća nova ponuda RLB NÖ-Wien će sadržavati cijeli niz Bitpandine ponude digitalnih sredstava, koja se sastoji od preko 2500 kriptovaluta.

Dnevni pregled – Coinbase ulazi u otvoreni rat sa SEC-om

Gensler je 2018. imao drukčije stavove o kriptu