Gensler je 2018. imao drukčije stavove o kriptu

Kao profesor MIT-a 2018., Gary Gensler nije mislio da većina ICO-a podliježe zakonima Sjedinjenih Država o vrijednosnim papirima.

Kripto zajednica proziva navodno licemjerje Garyja Genslera, čelnika američkog Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC), nakon što se pojavio njegov video iz 2018. u kojem navodi da su kriptovalute jednake robi ili gotovini i da nisu vrijednosni papiri.

Videozapis je došao s predavanja “Blockchain i novac” u jesenskom semestru 2018. koje je držao Gensler, bivši profesor na Massachusetts Institute of Technology (MIT) prije nego što je postao predsjednik SEC-a.

Na temu incijalnih ponuda kovanica (ICO), Gensler je rekao da “tri četvrtine tržišta nisu ICO ili ne ono što bi se nazvalo vrijednosnim papirima”, nazivajući američko, kanadsko i tajvansko tržište “trima jurisdikcijama koje slijede nešto slično Howeyevom testu kako bi to utvrdile.”

“Tri četvrtine tržišta nisu vrijednosni papiri, to je samo roba, gotovina, kripto”, rekao je Gensler tada. Dobar dio članova kripto zajednice bilo je zapanjeno Genslerovim primjedbama s obzirom na njegove sadašnje izjave kako su gotovo sve kriptovalute osim BTC-a vrijednosni papiri.

Izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong komentirao je samo “Wow” kao odgovor na objavu na Twitteru od 26. travnja koju je podijelio istraživač kriptovaluta “zk-SHARK”.

Erik Voorhees, osnivač platforme za kripto trgovanje ShapeShift, upitao je: “Kada bi nekog trebalo uhitit zbog prijevare?” u tvitu za svojih 658.900 sljedbenika.

Farokh Sarmad, osnivač Web3 podcasta Rug Radio nazvao je Genslera “odvratnim” u tweetu za svojih 346.200 pratitelja, dok je sistemski inženjer pod imenom “JD” pozvao predsjednika SEC-a da pruži objašnjenje otkuda ta promjene mišljenja.

Raiffeisen Wien započinje s ponudom ulaganja u kripto

Solana uvodi plugin za ChatGPT