Pred nama je veliki bull run – Bernstein

Makro katalizatori usklađuju se za eksploziju bitcoina, najveće svjetske kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji, pišu analitičari financijskog savjetničkog diva Bernsteina.

Kontinuirana slabost regionalnih banaka u SAD-u i daljnji odljev depozita prema fondovima tržišta novca, slom četiri velike američke banke koji odražava zabrinutost oko “centralizacije novca”, propast toskičnih igrača poput FTX-a…sve su to prema Bernsteinu katalizatori za bull run.

Prema analitičarima Bernsteina, novi kripto ciklus još uvijek nije u potpunosti percipiran, s nizom pozitivnih čimbenika. To uključuje spomenute makro katalizatore, novi ciklus rudarenja bitcoina ili halvening, uspješne nadogradnje Ethereum blockchaina i uspjeh L2 ekosustava kao što je Arbitrum.

“Prilika da se izgradi novi institucionalni financijski model na blockchainu ostaje bitan cilj, a ozbiljni sudionici pokazuju dugoročnu usredotočenost na taj cilj”, navodi se u izvješću, dodajući da će ovo biti “prvi kripto ciklus u kojem će kao investotiri sudjelovati vodeće finaincijske institucije.”

Bitcoin je porastao za 80% ove godine, s cijenama koje su u ožujku porasle za 23% usred bankrota više banaka u SAD-u Ethereumov izvorni token ether porastao je za 76% od početka godine do danas.

Ethereum je prošlog tjedna implementirao dugo očekivani Shapella hard fork, otvarajući vrata korisnicima da uđu i izađu iz stakinga kada god žele. Ether je ojačao 13% nakon nadogradnje, podigavši ​​šire tržište naviše.

Naknade za Ethereum blockchain porasle su tri puta, “odražavajući rastući intenzitet korištenja mreže i skoka cijene tokena, nakon FTX-a”, navodi se u bilješci.

Coinbase bi mogao otići iz SAD-a

Saylor integrira BLN u korporativne emailove