Ripple pokreće centar za likvidnost

Ripple pokreće centar likvidnosti za tvrtke kako bi premostio jaz u kripto likvidnosti.

Fintech tvrtka Ripple pokrenula je  svoje rješenje za likvidnost za tvrtke kako bi premostila jaz između kripta i fiata. Ripplepovo središte za likvidnosti pokrenuto je 13. travnja nakon uspješnog pilota prošle godine.

Usluga radi kao samostalno rješenje uz Rippleovu popularnu uslugu prekograničnog plaćanja koja se zove likvidnost na zahtjev (ODL). To ga čini globalnom mrežom likvidnosti koja svojim partnerima nudi pristup rampama isplata diljem svijeta.

Središte za likvidnost razvijeno kako bi ponudilo digitalnu imovinu raznih market makera, uključujući kripto mjenjačnice i OTC trgovanje. 

Kada poslovnom partneru treba likvidnost, može je nabaviti iz ovih velikih bazena velike likvidnosti, uključujući američke dolare, bitcoin, ether, ethereum classic, bitcoin cash i litecoin.

Zanimljivo je da se u lansiranju proizvoda ne spominje XRP koji izdaje Ripple. XRP je središnji dio većine proizvoda i usluga koje nudi fintech tvrtka, posebno prekograničnih usluga likvidnosti. Međutim, XRP je spomenut među digitalnom imovinom samo u pilot fazi tvrtke.

Izostavljanje XRP-a imoglo bi se pripisati tijeku sudske bitke s Komisijom za vrijednosne papire i burzu.

Ripple tvrdi da će njegovo rješenje za likvidnost znatno smanjiti troškove operacija na velikim količinama transakcija. To se postiže optimiziranjem cijena kriptovalute i likvidnosti u svim parovima sredstava.

Središte za likvidnost eliminira potrebu za predfinanciranjem kapitalnih pozicija za izvor likvidnosti ili provođenje transakcija. Usluga likvidnosti smanjuje zahtjeve komplicirane administracije na više platformi omogućujući organizacijama pristup digitalnoj imovini na jednom mjestu. 

Usluge također zaključavaju optimalne cijene za digitalnu imovinu kako bi zaštitile tvrtke od nestabilnosti tržišta i promjena cijena.

Ripple se proslavio u svijetu fintecha ponudom različitih rješenja za likvidnost i prekograničnih usluga doznaka. Njegovo popularno ODL rješenje uključilo je nekoliko banaka diljem svijeta za pružanje jeftinih usluga doznaka uz pomoć kriptovaluta.

Dnevni pregled – Uskoro trgovanje kriptom na Twitteru

Revuto prodaje equity putem Ordinala