eToro će korisnicima Twittera izravno nuditi kripto trgovanje

Platforma za društveno ulaganje eToro namjerava ponuditi usluge trgovanja kripto i drugom imovinom izravno korisnicima Twittera putem novog partnerstva s tom tvrtkom za mikroblogiranje.

Značajka će korisnicima Twittera koji traže “$Cashtags” kao što su $TSLA ili $BTC pružiti cijene kriptovaluta, dionica i druge imovine u stvarnom vremenu te ih usmjeriti na platformu eToro da ulažu u njih.

Partnerstvo je globalno tako da će korisnici Twittera diljem svijeta moći pristupiti značajci $Cashtags. Dok korisnici koji pretražuju simbol $Cashtag trenutno vide grafikone cijena uživo za ograničeni raspon financijske imovine, partnerstvo s eTorom će značajno proširiti taj popis.

Otkako je Twitter dodao podatke o cijenama za $Cashtags prošlog prosinca, platforma društvenih medija zabilježila je 420 milijuna pretraživanja, s prvih pet pretraživanja uključujući Tesla ($TSLA), bitcoin ($BTC) i SPDR S&P 500 ETF ($SPY), pokazuju podaci Twittera.

Proširenje $Cashtags-a u skladu je s planovima vlasnika Twittera Elona Muska da integrira financijske usluge u platformu. Musk je ranije izjavio da želi da sustav plaćanja može prihvatiti kripto kao i fiat valute.

Zapravo, od početka svoje ponude za otkup Twittera prošlog proljeća, Musk je često nagovještavao da želi da kripto i financije budu integrirani u platformu. 

Dok je pregovarao o preuzimanju, Musk je rekao da vidi potencijal za pretvaranje Twittera u neku vrstu “super aplikacije”, navodeći kineski WeChat kao potencijalni uzor.

Koncept super aplikacije prilično je popularan u Kini, gdje takve aplikacije funkcioniraju kao pristupna točka svemu što potrošaču treba u svakodnevnom životu. WeChat, na primjer, nudi razmjenu poruka, društvene medije, rezervacije putovanja i hotela, bankarstvo i još mnogo toga.

Najnovije partnerstvo također bi bilo prvi značajan posao za diva društvenih medija otkako je Elon Musk preuzeo mjesto izvršnog direktora nakon što je prošle godine kupio mrežu društvenih medija za 44 milijarde dolara. 

Shapella danas otključava stakeani ETH

Ether preskočio 2K dolara