Santiment predviđa korekciju BTC-a

Vodeća tvrtka za kripto analitiku tvrdi da ključni pokazatelji signaliziraju kako je bitcoin (BTC) nakon dužeg razdoblja rasta na rubu pada.

U novom postu na blogu, Santiment kaže da pet indikatora zaziva nove medvjeđe momente za bitcoin iako se kraljevska kriptovaluta približava razini cijene od 30.000 dolara. Prema Santimentu, prvi je razlog smanjenje obujma trgovanja.

Nedavni rast je zabilježio prilično pristojan obujam trgovanja na početku, što je zdrav znak. Međutim, stvari su se počele mijenjati kako je cijena rasla. Sada postoji odstupanje u cijeni i volumenu, što obično nije dobra stvar jer signalizira da postoji iscrpljenost ulagača

Kao sljedeće, Sentiment navodi da je pokazatelj društvenog volumena i društvene dominacije na visokoj razini, što povijesno ukazuje na to da je vrhunac uspona cijena stigao.

Društveni volumen i društvena dominacija BTC-a na najvišoj su razini u godinu dana, što ukazuje na to da je publika pomalo uzbuđena. To obično prethodi lokalnom vrhu, navode iz tvrtke.

Prema Santimentu, treći pokazatelj pada je taj da dugoročni vlasnici bitcoina ponovno postaju aktivni i moguće se spremaju na prodaju svojih tokena.

Pretposljednji pokazatelj koji signalizira pad je aktivnost posuđivanja Wrapped Bitcoina na protokolu za posuđivanje i decentralizirano financiranje Aave.

Trenutno vidimo oprezno posuđivanje WBTC-a u ovom cjenovnom rangu, još ništa previše značajno, ali izgleda da su se ljudi počeli kladiti na pad cijene, smatraju iz Santimenta

Na kraju, Santiment kaže da Bitcoinov omjer tržišne vrijednosti i realizirane vrijednosti (MVRV), koji nastoji uhvatiti dno i vrh tržišta na temelju prosječne profitabilnosti svih vlasnika Bitcoina, ukazuje na to da bi porastu Bitcoina uskoro mogao doći kraj.

Prema Santimentu, omjer MVRV možda tvori sličan obrazac viđen 2019.

“Ako se povijest ponovi, mogli bismo samo vidjeti oštar skok koji označava lokalni vrh i potom užasno krvarenje kao 2019. Doduše, makro uvjeti danas su vrlo različiti od onih iz 2019. Još uvijek ostaje za vidjeti kako će BTC će se kretati kroz ovaj kaos”, zaključuju iz Santimenta.

Magic Eden postao vodeće tržište za Ordinale

Dnevni pregled 31.03.’23. – Ožujak je bio dobar mjesec za kripto