FTX EU vraća sredstva korisnicima

FTX EU odobrio je ciparski regulator tek u ožujku 2022., otprilike sedam mjeseci prije nego što je FTX u studenom propao.

Europski ogranak FTX-a, FTX EU, pokrenuo je web stranicu kako bi europskim korisnicima omogućio podnošenje zahtjeva za isplatu. Vijest dolazi gotovo pet mjeseci nakon što je globalna platforma za trgovanje propala i bankrotirala početkom studenog prošle godine.

Novi naziv domene web stranice, https://ftxeurope.eu/, navodno je odobrila ciparska Komisija za vrijednosne papire i burzu prema izvješću u Finance Magnates.

Nova domena neće nuditi nikakve proizvode ili usluge osim otplate pogođenim korisnicima, navodi se u izvješću, pozivajući se na e-poruku koju je ovaj medij primio od FTX Europe.

“Obavještavamo vas da je našu novu domenu, www.ftxeurope.eu, odobrio naš regulator CySEC. Stranica će se koristiti samo za sve klijente FTX EU LTD-a kako bi mogli zatražiti povrat svojih sredstava. Neće biti ponuđenih usluga ili proizvoda putem ove web stranice.”

Iako je FTX EU bio dostupan korisnicima u Europskom gospodarskom prostoru i na Bliskom istoku, nije jasno na koliko je korisnika to utjecalo. Naime, FTX EU postao je dostupan tek u ožujku 2022. , a FTX je propao u studenom, pa se ne očekuje da će brojke biti velike.

Ciparsko regulatorno tijelo zatražilo je od FTX EU da obustavi svoje operacije 9. studenoga, malo prije nego što su FTX Grupa i njezinih 130 povezanih kompanija (uključujući FTX EU) službeno podnijele zahtjev za bankrot 11. studenog.

FTX Japan je još jedna podružnica koja je već nadoknadila štetu pogođenim klijentima. Krajem veljače omogućio je ukupno povlačenje sredstava, što je iznosilo oko 50 milijuna dolara.

EVM uskoro i na Cardanu uz pomoć Milkomede

Magic Eden postao vodeće tržište za Ordinale