CZ odbacio optužbe CFTC-a

Izvršni direktor Binancea, Changpeng Zhao (CZ), u postu bloga naveo je da je tužba sadržavala nepotpuno iznošenje činjenica.

Binanceov CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao opovrgnuo je optužbe Komisije za ročnice i trgovanje robom (CFTC) protiv Binancea od 27. ožujka, tvrdeći da kripto mjenjačnica ni pod kojim okolnostima ne trguje radi profita niti manipulira tržištem.”

U svojoj pritužbi, CFTC je naveo da je Binance trgovao na vlastitoj platformi koristeći 300 “kućnih računa” i da svojim klijentima nije pravilno otkrio da trguje na vlastitom tržištu u Uvjetima korištenja.

CFTC je također optužio Binance za klasificiranje te informacija kao “vrlo tajne” i naveo da je burza odbila odgovoriti na istražne sudske pozive koje je izdala komisija tražeći informacije o njezinim aktivnostima trgovanja.

“Na temelju informacija i našeg uvjerenja, Binance nije podvrgao trgovačku aktivnost Merit Peaka, Sigma Chaina ili njegovih približno 300 kućnih računa bilo kakvom nadzoru ili kontroli protiv prijevare ili manipulacije”, kaže se u tužbi.

Međutim, CZ je tvrdio da, dok Binance “trguje” u brojnim situacijama, ali to je uglavnom kako bi pretvorio svoje kripto prihode za pokrivanje troškova u fiat ili drugim kriptovalutama.

“Osobno imam dva računa na Binanceu: jedan za Binance Card, drugi za moje kripto holdinge koje pohranjujem svoje na Binance.com. Također moram s vremena na vrijeme pretvoriti kriptovalute kako bih platio svoje osobne troškove ili karticu”, dodao je CZ.

Binance razvio najbolju tehnologiju kako bi osigurao usklađenost

Također je odbacio tvrdnje da je njegovo osoblje uključeno u “insajdersko trgovanje”. Zhao je istaknuo Binanceovu 90-dnevnu politiku trgovanja bez dana, napisavši da zaposlenici “ne smiju prodati novčić unutar 90 dana od” svoje posljednje kupnje, ili obrnuto. 

“Ovo radimo kako bismo spriječili zaposlenike da aktivno trguju. Također zabranjujemo našim zaposlenicima da trguju terminskim ugovorima”, napisao je Zhao. Išao je dalje i izjavio da je zaposlenicima zabranjena kupnja ili prodaja kovanica ako su dobili “privatne informacije” o njima.

CFTC je također naveo da su viši članovi tvrtke “aktivno omogućili kršenje američkog zakona”, uključujući “pomaganje i davanje uputa” američkim klijentima o načinima izbjegavanja Binanceovih vlastitih kontrola usklađenosti.

CZ je to zanijekao i rekao da je Binance.com razvio tehnologiju “najbolju u klasi” kako bi osigurao usklađenost sa zakonima i trenutno ima više od 750 ljudi koji rade kako bi osigurali poslovanje unutar Anti-Money Laundering (AML) i Know Your Customer (KYC) zahtjeva:

CZ je također istaknuo da Binance.com posjeduje 16 licenci za pružanje usluga trgovanja digitalnom imovinom, najviše od svih platformi za trgovanje kriptovalutama.

Obustavljena prodaja Voyagera Binance.US-u

Dnevni pregled 28.03.’23. – Napad na Binance, uzroci i posljedice po kripto