Trgovac NFT-om slučajno spalio 129K dolara vrijedan CryptoPunk

NFT trgovac bio je shrvan kada je otkrio da je CryptoPunk koji je kupio za 77 ethera nestao nakon što je slučajno poslao skupocjeni komad digitalne umjetnosti na burn adresu.

Burn adrese, koje su digitalni novčanici koji nemaju privatni ključ, jednosmjerni su pristupnici koji mogu samo primati imovinu poput kriptovaluta i NFT-ova. Kao rezultat toga, NFT je trajno uklonjen iz optjecaja, sprječavajući da se više ikada njime trguje ili ga netko posjeduje. 

Brandon Riley, koji je kupio CryptoPunk #685 prije dva tjedna, rekao je da je pogriješio kada je pokušao omotati (wrap) NFT kako bi uzeo zajam za njega. Planirao je objaviti CryptoPunk #685 na NFTfi.com, gdje bi mogao zaraditi prinos od oko 7% godišnje.

CryptoPunk #685 vrijedio je otprilike 129.000 dolara u Ethereumu kada ga je kupio Riley, prema istraživaču blokova Ethereuma Etherscanu.

Izvorno stvoren 2017., CryptoPunks se općenito smatra “blue chip” kolekcijom, u rangu s onima poput Bored Ape Yacht Cluba Yuga Labsa. S ukupnom tržišnom kapitalizacijom od preko 1 milijarde dolara, najjeftiniji CryptoPunk vrijedi nešto više od 109 000 dolara.

CryptoPunks su stvoreni prije nego što je ERC-721 uspostavljen kao standard tokena za NFT-ove, što ih čini nekompatibilnim s nekim tržištima i aplikacijama dizajniranim za decentralizirano financiranje, kao što je NFTfi.com.

Koristeći vodič koji je pronašao na internetu, Riley je pokušao zamotati svoj punk kao ERC-721 token, stvarajući novi digitalni token koji je dokazao da posjeduje CryptoPunk #685, ali bi bio kompatibilan s NFTfi.com. Ali unosom pogrešne adrese, CryptoPunk #685 je sada zauvijek nestao.

Ovo ukazuje na probleme s kojima se mnogi suočavaju u industriji digitalne imovine zbog često složene i nepovratne prirode transakcija. A budući da nema uključenih financijskih posrednika, Riley ne može učiniti ništa da vrati svoj izgubljeni CryptoPunk.

Ponekad se NFT-ovi ne spaljuju slučajno, već kao iskaz stava. Prošlog mjeseca Jason Williams spalio je BAYC # 1626, u to vrijeme vrijedan 169.000 dolara, kako bi simbolično premjestio imovinu s Ethereuma na Bitcoin u obliku upisa napravljenog putem Ordinala.

Kineske banke ulaze u kripto u Hong Kongu

Tjedni je pobjednik XRP