Tjedni je pobjednik XRP

XRP se pozicionirao kao najuspješnija digitalna valuta u vodećih 100, nakon što je prošlog tjedna nadmašio svoje konkurente.

Uspjeh XRP-a nije ograničen samo na tržište te također dobiva značajnu pozornost na društvenim medijima, što ukazuje na to da privlači više dionika. Porast cijene XRP-a bio je značajan, porastao je za 25% samo tijekom prošlog tjedna dok na dnevnoj razini bilježi porast veći od 5 posto. 

Ali cijena XRP-a nije jedino što raste. Raste i društveni angažman. Podaci koje je objavio LunarCrush dostavio sugeriraju korelaciju između cjenovnih performansi XRP-a i njegovog društvenog angažmana. 

Društveni angažman XRP-a porastao je za 105,9% na 245,57 milijuna od prošlog ponedjeljka, a njegovo spominjanje poraslo je za 26,4% na 80.720 u istom razdoblju. XRP je imao do 3440 jedinstvenih društvenih doprinosa po satu tijekom tog vremena. 

Mnogi unutar XRP zajednice aktivno su promovirali token na društvenim medijima, vjerujući da će njegova matična tvrtka Ripple dobiti slučaj protiv američke Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC). 

Ripple je nedavno podnio novi zahtjev za obranu poštene obavijesti, pozivajući se na odluku donesenu u slučaju bankrota Voyagera. Osnivač Messarija Ryan Selkis nedavno je tweetao da smatra slučaj SEC-a protiv XRP -a prekoračenjem ovlasti. 

Nastavio je s tvrdnjom da projekt ispunjava potrebe tržišta, što dokazuje sve veći broj računa na njegovom XRP Ledgeru. Podaci pokazuju da je XRPL u prosjeku obradio više od milijun transakcija u posljednjih sedam dana, s mrežom u prosjeku preko 2000 novih adresa dnevno. 

Iako je dobro vidjeti entuzijazam za projekt, generirana pompa temelji se na nagađanjima koja nisu potkrijepljena konkretnim razvojem događaja i odluka suda se tek očekuje. Stoga bi nedavni porast cijene XRP-a mogao bi se jednako lako preokrenuti, osobito s negativnim rješenjem tekuće tužbe.

Trgovac NFT-om slučajno spalio 129K dolara vrijedan CryptoPunk

MicroStrategy dodao još BTC-a u portfelj