ChatGPT spojen na internet

ChatGPT, chatbot umjetne inteligencije, sada može dohvaćati informacije iz online izvora i komunicirati s web stranicama novim pluginovima koje je uveo njegov kreator, OpenAI.

Pluginovi su još uvijek u svojoj “ograničenoj” alfa fazi i bit će dostupni samo malom broju korisnika prije nego što se omogući širi pristup. Korisnici se moraju dodati na listu čekanja kako bi pristupili novoj značajci na Chat GPT Plusu.

U početku će biti dostupno samo 11 pluginova, od dopuštanja korisnicima da provjere rezultate sportskih događaja uživo do rezerviranja međunarodnog leta i kupnje hrane i dostavu. Tvrtka je dodala da postupno uvodi pluginove kako bi mogla procijeniti njihovu upotrebu u stvarnom svijetu.

Među web stranicama koje podržava nova značajka su platforme za e-trgovinu Shopify, Klarna i Instacart te tražilice za putovanja Expedia i KAYAK.

Dodaci također uključuju matematičko računalo Wolfram za izvođenje izračuna i aplikaciju za poslovne poruke Slack. Ostale aplikacije uključuju FiscalNote, Milo Family AI, OpenTable, Shop, Speak i Zapier.

ChatGPT koristi Bing API za traženje informacija. U stanju je sintetizirati informacije iz više izvora kako bi dao utemeljeniji odgovor. Također navodi izvore koje je koristio kako bi korisnici mogli provjeriti odakle je ChatGPT izvukao svoj odgovor.

Mogućnost korištenja dodataka koji pristupaju internetu mogla bi poboljšati jedan od nedvojbeno najvećih nedostataka ChatGPT-a, jer je bio obučen s podacima samo do rujna 2021. i nema pristup internetu za prikupljanje novijih informacija.

Ranije ovog mjeseca, OpenAI je objavio najnoviju verziju svog Chatbota za umjetnu inteligenciju, ChatGPT-4. Do sada je nova verzija već uspjela uspješno položiti mnoge od najtežih američkih srednjoškolskih i pravnih ispita.

Koristeći istu verziju, Cointelegraph je nedavno pokrenuo eksperiment koristeći GPT-4 za ulaganje u kriptovalute koristeći informacije dobivene s tržišta Cointelegraph Markets i izbor dnevnih vijesti Cointelegrapha, s ciljem razumijevanja kako tumači vijesti za donošenje odluka o trgovanju.

Do sada je portfelj kriptovaluta porastao za 6,08% tijekom sedam dana. Trenutno ima alokaciju koja se sastoji od 55% bitcoina, 35% ethera, , 5% cardana i 5% XRP-a.

Do Kwon uhićen u Crnoj Gori

Binanceovi zaposlenici pomažu klijentima da zaobiđu KYC