CEO Coinbasea poziva na akciju

Brian Armstrong pozvao je zagovornike kripta da kontaktiraju svoje kongresmene, doniraju pro-kripto kandidatima i pojave se u gradskim vijećnicama da se utvrde jasna pravila za kripto.

Armstrong je rekao da će Coinbase uložiti napore da organizira oko 50 milijuna američkih građana koji koriste kripto u političku snagu. Njegova izjava uslijedila je nakon što je Komisija za vrijednosne papire i burzu SAD-a (SEC) najavila moguću akciju protiv najveće američke burze.

Nije jasno namjerava li SEC doista pokrenuti prisilnu akciju protiv Coinbasea takozvanoj Wells obavijesti koja jest svojevrsna najava istrage i tužbe. Problem je što je obavijest bila toliko štura da Coinbaseu “jednostavno ništa nije rečeno” o tome na koju imovinu ili usluge SEC možda cilja.

Armstrong je rekao da je od regulatora zatražio ‘knjigu pravila’, ali ništa nije stiglo. Coinbase je također podnio zahtjev SEC- u 20. ožujka da preispita tretiranje nagrada od stakinga kao vrijednosnih papira, ali dan kasnije dobio je Wells obavijest.

Nakon obavijesti, Coinbase je tražio razjašnjenje koji se tokeni promatraju kao vrijednosni papiri, ali SEC je odbio zahtjev. Ova potpuno neobjašnjiva politika ignoriranja navela je Armstronga da kaže ne bi bilo iznenađujuće da neki regulatori jednostavno žele da kripto nestane.

Također, SEC je ponovno objavio upozorenje za ulagače koje kaže da je kriptovaluta “nestalna” i “spekulativna” i da ti “vrijednosni papiri” možda nemaju potpunu zaštitu za ulagačekoji bi mogli izgubiti svoj novac “u potpunosti”.

Armostrong poziva kripto ulagače u Americi da dovedu do pro-kripto promjene

Dakle, još jednom, upozorenje kaže da niti jedna tvrtka ne može ponuditi ili prodati vrijednosne papire ako prethodno ne registrira ponudu kod SEC-a. 

Međutim, postupak registracije za kripto tvrtke jednostavno ne postoji a oni koji se pokušaju registrirati vjerojatno će biti otjerani s obavijesti da će biti tuženi. I tako u krug. I upravo zato Armstrong poziva na akciju.

“Ono što ćemo učiniti jest početi objavljivati ​​sadržaj putem kojeg ljudi mogu kontaktirati svog kongresnika, donirati pro-kripto kandidatima, pojaviti se u gradskim vijećnicama, učiniti da se njihov glas čuje”, rekao je izvršni direktor Coinbasea. 

Armstrongov poziv na akciju predstavlja promjenu u njegovom stavu o miješanju biznisa i politike. U rujnu 2020. napisao je post na blogu tvrdeći da burza ne bi trebala zagovarati “bilo kakve posebne ciljeve ili interne kandidate”.

Od te objave 2020. i nakon IPO-a burze u travnju 2021., rukovoditelji Coinbasea otvoreno su se više uključili u politiku SAD-a. 

Armstrong se sastao s američkim zakonodavcima i regulatorima, a u veljači je Coinbase pozvao svoje korisnike da “pomognu unaprijediti pro-kripto politiku u svih 435 kongresnih okruga diljem SAD-a ” pokretanjem Crypto435 kampanje.

“Kada pomislite na 20% Amerikanaca koji posjeduju kriptovalute…to su stvarni glasači kojima je stalo do ovih utrka i koji zapravo mogu napraviti razliku ako se pojave na izborima,” rekla je voditeljica Coinbaseovih politika za SAD, Kara Calvert.

SEC tuži Justina Suna

Dnevni pregled 24.03.’23. – SEC kreće u totalni rat protiv kripta?