Mastercard i Visa obustavljaju nova kripto partnerstva

Prema izvorima Reutersa, Visa i Mastercard odgodit će pokretanje novih blockchain partnerstava dok se tržišni uvjeti ne poboljšaju i dok se ne uspostavi jasniji regulatorni okvir.

Kako piše Reuters, američki procesori plaćanja Visa i Mastercard odgodili su pokretanje novih partnerstava s kripto tvrtkama zbog bankrota visokog profila u industriji koji su doveli do pojačanog regulatornog nadzora. 

Ovaj potez slijedi nakon razdoblja zatopljenja odnosa između kartičnih divova i kripto tvrtki dok je popularnost kriptovaluta rasla u bull marketu. Mastercard je donedavno istraživao plaćanja u USDC-u, a Visa je ciljala na podmirenje u stablecoinovima do samo prije nekoliko tjedana. 

Navodno i Visa i Mastercard odgađaju pokretanje određenih proizvoda i usluga povezanih s kriptom dok se tržišni uvjeti i regulatorno okruženje ne poboljšaju. 

Odgađanja su navodno uzrokovana nesigurnim regulatornim kripto okruženjem nakon kolapsa i bankrota tvrtki za skrbništvo nad digitalnom imovinom, kao što su Celsius, FTX, Three Arrows Capital, Voyager Digital i drugi, u protekloj godini.

Prema riječima glasnogovornika Vise: “Nedavni neuspjesi visokog profila u kripto sektoru važan su podsjetnik da je pred nama dug put prije nego što kripto postane dio mainstreama plaćanja i financijskih usluga.”

Inače, Visa i Mastercard su bili partneri s burzom kriptovaluta Binance za izdavanje kartica povezanih koje kombiniraju kripto i fiat. Od 2020. godine Binanceova kripto debitna kartica Visa dostupna je stanovnicima Europskog gospodarskog prostora s teaser povratom novca. 

Također, Mastercard i Binance rekli su da će pokrenuti prepaid kripto-fiat debitnu karticu za brazilske korisnike koji prođu zahtjeve provjere poznavanja klijenta (KYC). 

Ethereum još jedan korak bliže Shanghai nadogradnji

Troškovi lobiranja za kripto porasli 120 posto