Lido uveo limit stakinga za ETH

Lido Finance morao je aktivirati svoju sigurnosnu značajku, ograničenje stope stakinga, nakon što je više od 150 tisuća ETH-a uloženo u jednom danu.

Lido je liquid staking rješenje za ulaganje digitalnih sredstava, koje korisnicima omogućuje ulaganje u Ether bez potrebe za zaključavanjem tokena.

Kada korisnik položi Ether, Lido mu izdaje tekuću varijantu ETH-a, poznatu kao staked Ether (stETH), dajući korisnicima nagrade za ulaganje za svaki dan kada se tokeni drže u njihovim novčanicima.

Prema Lidu, “dinamički mehanizam” je aktiviran nakon što je dosegnuto dnevno ograničenje uloga od 150.000 Ethera. “To znači da je samo moguće podnijeti ovoliku količinu Ethera na Lido staking ugovore unutar vremenskog okvira od 24 sata”, objašnjeno je.

Lido je objasnio da je “sigurnosni ventil” usmjeren na ograničavanje količine staked etera (stETH) koji se može iskovati tijekom velikih priljeva, s namjerom rješavanja potencijalno negativnih učinaka, kao što je razrjeđivanje nagrada.

Mehanizam funkcionira tako da ograničava iznos koji se može iskovati na temelju depozita unutar posljednja 24 sata, s kapacitetom od 6200 ETH po satu.

Količina staked Ethera u stalnom porastu

“Radi tako što smanjuje koliko se ukupno stETH-a može iskovati u bilo kojem trenutku na temelju nedavnih depozita, a zatim nadopunjuje taj kapacitet blok po blok”, rekli su iz Lida, te dodaju da bi mehanizam utjecao na “sve strane koje bi mogle pokušati kovati stETH, bez obzira na pristup.”

Prema web stranici Lido Finance, od 27. veljače, više od 8,9 milijardi dolara u ETH je uloženo u protokol, značajno više od 5,8 milijardi dolara prijavljenih 2. siječnja . 

Najnoviji razvoj iz Lida dolazi u trenutku kada su količine stakinga u Etheru navodno nastavile rasti kako se bliži nadogradnja Shanghai. Nadogradnja Ethereum Shanghai trebala bi doći sredinom ožujka, što dovodi do nagađanja o tome što bi se moglo dogoditi s cijenom Ethera.

Očekuje se da će jedna od pet planiranih nadogradnji, EIP-4895, otključati uloženi ETH i omogućiti isplate, što potencijalno može dovesti do povećane likvidnosti na kripto tržištu. 25 milijardi dolara ETH-a uloženo je otkako je Beacon Chain pokrenut i uveden staking za ETH u prosincu 2020.

Liquid staking postao drugi najveći kripto sektor

Fondovi se klade na Stacks