SEC ne dopušta prodaju Voyagera Binanceu

SEC je odlučio zabraniti konačno odobrenje ponude Binance.US-a od 1,02 milijarde dolara za imovinu koja pripada bankrotiranoj tvrtki za kriptozajmove Voyager Digitalu.

Komisija za vrijednosnice i burzu (SEC) Sjedinjenih Američkih Država usprotivila se potezu Binance.US-a da preuzme više od milijardu dolara imovine koja pripada ugašenoj tvrtki za pozajmljivanje kriptovaluta Voyager Digital.

SEC vjeruje da bi neki aspekti plana restrukturiranja imovine akvizicijom Binance.US-a mogli kršiti Zakon o vrijednosnim papirima. Komisija je istaknula posebnu zabrinutost oko sigurnosti imovine u planiranoj akviziciji.

SEC tvrdi da informacije dane o planiranoj kupnji imovine Voyagera ne pokazuju na adekvatan način hoće li Binance.US ili pridružene treće strane imati pristup ključevima korisničkih novčanika ili kontrolu nad bilo kim tko ima pristup takvim novčanicima.

Nadalje, u podnesku se navodi nedovoljna zaštita da se imovina korisnika ne bi mogla prenijeti s platforme Binance.US. SEC također tvrdi da Binance.US nije objavio interne kontrole i prakse koje osiguravaju sigurnost imovine kupaca.

Komisija je uglavnom usredotočena na dio početnog plana Binance.US-a i zadržavanje prava prodaje kriptovaluta koje pripadaju Voyageru za distribuciju vlasnicima računa, što je glavna briga američkog regulatora.

„Binance.US tek treba dokazati da bi mogao provoditi takve prodaje u skladu sa saveznim zakonima o vrijednosnim papirima“, kažu iz SEC-a.

Prema podnesku sudu, trebat će se izvršiti razne transakcije kriptovaluta kako bi se rebalansirala sredstva za redistribuciju vlasnicima računa, za koje SEC vjeruje da bi mogla kršiti dijelove Zakona o vrijednosnim papirima.

Podnesak naglašava zabrinutost oko zakonitosti i sveukupne sposobnosti provođenja planiranog restrukturiranja imovine akvizicijom i postavlja pitanje hoće li dužnici Voyagera moći nadoknaditi dio svoje imovine nakon bankrota tvrtke:

„Vjerovnici i zainteresirane strane imaju pravo znati donosi li im ova transakcija značajnu ekonomsku korist ili je to samo prodaja Voyagerovog popisa kupaca Binance.US-u vrijedna 20 milijuna dolara“, navode iz SEC-a.

Uniswap uvodi kupnju NFT-a bilo kojim Ethereum tokenom

Coinbase gradi vlastiti blockchain