„Sljedeći bull run doći će iz Azije“

Suosnivač kripto burze Gemini, Cameron Winklevoss, vjeruje da će sljedeći kripto bull run doći iz Azije, dok Amerika ima dvije opcije: prihvatiti kripto ili biti ostavljena postrani.

Komentari Camerona Winklevosa su došli usred porasta mjera provedbe i represije od strane regulatora Sjedinjenih Država, uključujući Komisiju za vrijednosne papire i burzu (SEC).

“Moja radna teza je da će sljedeći bull run započeti na istoku. Bit će to ponizan podsjetnik da je kripto klasa globalne imovine i da je Zapad, zapravo SAD, uvijek imao samo dvije mogućnosti: prihvatiti je ili biti ostavljen po strani. Jer, kripto se ne može zaustaviti”, kaže Winklevoss.

Dodaje da će vlade koje ne uspiju ponuditi jasna pravila i iskrene smjernice o kriptovalutama propustiti “najveće razdoblje rasta od uspona komercijalnog interneta”, što će značiti propuštanje sudjelovanja u oblikovanju i bivanju dijela buduće financijske infrastrukture svijeta.

Winklevoss nije ni prvi ni posljednji koji sugerira da će pristup Sjedinjenih Država spram kripta otjerati industriju te da bi Azija mogla pokrenuti sljedeći ciklus rasta. Čelnik Coinbasea Brian Armstrong rekao je da bi mjere regulatora mogle preseliti kriptoposlovanje u offshore zemlje.

Hong Kong je ključan

Arthur Hayes, bivši izvršni direktor giganta kripto derivata BitMEX-a, predvidio je prošlog listopada da će sljedeći porast početi kada se Kina vrati na tržište naglasivši da Hong Kong ima vitalnu ulogu u ovom procesu.

Hayes tvrdi da bi Hong Kong mogao postati poligon za testiranje Pekinga s kripto tržištima i djelovati kao središte za kineski kapital koji će tako pronaći svoj put na globalna kripto tržišta. Smatra da “Kina nikada nije napustila kripto – samo je bila u stanju mirovanja.”

Ranije ove godine, financijski tajnik Hong Konga Paul Chan održao je govor 9. siječnja na POW’ER Hong Kong Web3 Innovators Summitu, gdje je otkrio da su zakonodavci u prosincu usvojili zakon za postavljanje sustava licenciranja za pružatelje usluga virtualne imovine.

Kao rezultat promjena u zakonodavstvu, priča o “kineskoj pumpi” dobiva na snazi. A rastu i spekulacije da će regulatorno popuštanje u Hong Kongu dovesti do golemog porasta tokena burzi usmjerenih na Aziju.

Snažan rast Solane nakon objave datuma spajanja s Heliumom

Hong Kong otvara kripto trgovanje i malim ulagačima