OKX objavio novi dokaz rezervi

OKX-ovo izvješće dokaza o rezervama (PoR) za veljaču pokazuje 8,6 milijardi dolara čiste imovine.

OKX ima više nego dovoljno bitcoina, ethereuma i tethera da pokrije isplate, kaže najnovije izvješće o rezervama. OKX tvrdi da ima bolji omjer rezerve čiste imovine od drugih velikih burzi. Podaci pokazuju da su rezerve 100% čiste, u usporedbi s 94% za Binance i 61% za Huobi.

U prosincu je CryptoQuant objavio čiste omjere rezervi za glavne burze kako bi naglasio njihovu važnost. OKX je bio najbolji, sa 100%. Binance je imao 89% čistih rezervi, dok je Huobi imao manje od 59%. 

“Čiste rezerve” odnose se na broj rezervi koje burza ima, a nisu u njihovom tokenu. Ovo je važno jer nedostatak čistih rezervi može naštetiti stabilnosti burze. CryptoQuant poručuje da je nedostatak čistih rezervi odigrao jednu od glavnih uloga u kolapsu FTX-a. 

Druga najveća svjetska kripto mjenjačnica drži 8,6 milijardi dolara u Bitcoinu (BTC), Ethereumu (ETH) i Tetheru (USDT). Konkretno, omjeri rezervi su sljedeći: 104% za BTC, 104% za ETH i 102% za USDT. 

“Dokaz o rezervama od vitalne je važnosti za izgradnju povjerenja korisnika i mi smo posvećeni osiguravanju kontinuiranog vodstva OKX-a u ovom području,” rekao je direktor OKX-a za financijska tržišta Lennix Lai u priopćenju.

Burza je ove podatke učinila dostupnima na javnom blockchainu koristeći metodu “Merkle Tree”. To svakome omogućuje provjeru svih korisničkih sredstava na burzi. 

OKX je prijavio značajan interes korisnika za te podatke. Prema burzi, oko 175.000 jedinstvenih korisnika posjetilo je njihovu PoR stranicu, dok ih je 90.000 otišlo pogledati obveze. 

Burzin nativni token, OKB, trenutno se trguje po cijeni od 53,66 USD, što je porast od 31,7% na tjedan.

Hong Kong otvara kripto trgovanje i malim ulagačima

Dnevni pregled 20.02.’23. – “Sljedeći bull run dolazi iz Azije!”