Najveći vjerovnik Mt. Goxa odabrao prijevremenu isplatu

Najveći vjerovnik Mt. Goxa odabrao je prijevremenu isplatu u bitcoinima, odustajući od dužeg čekanja za punom isplatom.

Investicijski fond Mt. Gox, najveći vjerovnik istoimene ugašene kripto mjenjačnice,navodno je odlučio riskirati s manjom, ali ranijom isplatom umjesto da čeka da se riješe svi pravni procesi. 

To znači da će vjerovnik biti isplaćen do rujna ove godine umjesto da potencijalno čeka još devet godina prije nego što dobije svoja sredstva.

Prema Bloombergu, odabir ranije isplate znači da će vjerovnik dobiti 90% onoga što mu pripada, a stečajni upravitelj ne mora prodati tokene da bi prikupio fiat sredstva za isplatu budući da je vjerovnik također odabrao isplatu BTC. 

To će ublažiti zabrinutost investitora jer bi prodaja tokena te veličine potencijalno mogla imati negativan utjecaj na kripto tržište. Vjerovnici burze imaju rok do 10. ožujka da odluče žele li pričekati veći postotak isplate ili umanjemu ali bržu isplatu u rujnu.

Podsjetimo, dana 6. siječnja, povjerenik Mt. Goxa Nobuaki Kobayashi pozvao je vjerovnike da dovrše potrebne korake prije spomenutog roka. Vjerovnici koji to ne učine neće moći primiti svoja sredstva ili će morati donijeti dokumente u sjedište u Japanu i primati uplate u japanskim jenima.

Mt. Gox se smatrao najvećom mjenjačnicom kriptovaluta na svijetu prije nego što je bankrotirao 2014. nakon što je ukradeno 750.000 BTC-ova njegovih klijenata i 100.000 bitcoina u vlasništvu same mjenjačnice. 

U vrijeme incidenta, sredstva su vrijedila samo oko 473 milijuna dolara. Međutim, prema trenutnim tržišnim cijenama, danas vrijede oko 20 milijardi dolara.

Japan započinje s CBDC pilotom u travnju

Blur odgovoran za visoke naknade za gorivo na Ethereumu