Salvador otvara Bitcoin ambasadu u SAD-u

Nakon što je debitirao s Bitcoin ambasadom u švicarskom gradu Luganu, Salvador nastavlja širiti svoju BTC strategiju novim partnerstvom s Texasom.

Međuvladina suradnja ima za cilj uspostaviti Bitcoin ambasadu ili predstavništvo Salvadora u Teksasu za rad na novim zajedničkim projektima za promicanje usvajanja Bitcoina. Inicijativa dolazi nakon što je Salvador otvorio prvu Bitcoin ambasadu u švicarskom Luganu u listopadu 2022.

Kao dio aktivnosti ambasade u Švicarskoj, dvije pro-kripto jurisdikcije počele su raditi na uspostavljanju fizičke vladine prisutnosti za promicanje suradnje u obrazovnim i istraživačkim institucijama povezane s bitcoinom.

Podsjetimo i kako Salvador, koji je usvojio BTC kao legalno sredstvo plaćanja 2021. ne odustaje od predanosti najvećoj kriptovaluti, i to unatoč opetovanim upozorenjima globalnih financijskih institucija poput Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

I upravo su predstavnici MMF-a nedavno boravili u Salvadoru i predložili zemlji da preispita svoje planove za povećanje izloženosti bitcoinu i preporučili potpuno odustajanje od BTC-a radi ekonomskih rizika.

S druge strabe. MMF je priznao da se predviđa rast BDP-a Salvadora iznad povijesnog prosjeka.

Što se Teksasa tiče tamošnje vlasti navodno razmatraju novi prijedlog zakona koji poziva na “širenje blockchain industrije”. Pravna inicijativa ima za cilj pretvoriti Teksas u kripto prijestolnicu zemlje uvođenjem neoporezive kupovine s BTC-om, između ostalog.

Teksas se već pozicinirao kao jedna od država SAD-a koje su prijateljski naklonjene kriptu, donoseći zakone s ciljem bolje prilagodbe inovacijama blockchaina i propise o digitalnoj imovini. 

Teksas je također dom nekih od najvećih rudara Bitcoina u Sjevernoj Americi, s velikim rudarskim kompanijama poput Riot Blockchain, Core Scientific i Genesis Digital Assets koje djeluju u državi.

Nova nadogradnja Cardano blockchaina

Celsius nastoji povratiti milijune dolara od Mashinskyja