Broj ordinala probio 100 tisuća

Najnovija kripto senzacija dovodi mnoge na izvorni blockchain donoseći nove projekte i spore transakcije.

Prekretnica od 100.000 pomno se pratila i dolazi manje od dan nakon što su ordinali prešli granicu od 75.000 upisa s naknadama za transakcije za digitalne kolekcionarske predmete koji su premašile 115.000 dolara.

Bez obzira što se Bitcoin mreža morala prilagoditi velikom porastu prometa, mnogi BTC entuzijasti i dalje vide projekt Ordinal kao dobar za blockchain broj jedan po tržišnoj kapitalizaciji.

“Ono što je smislio tim Ordinals je genijalno. To je srž etosa Bitcoina jer su u osnovi uzeli nekoliko različitih stvari i spojili ih zajedno na način koji originalni kreatori nisu predvidjeli ili očekivali”, kaže Alex Miller, izvršni direktor tvrtke Hiro koja stoji iza Stacksa – layer 2 solucije za BTC.

Za razliku od Ethereum ili Solana NFT-ova koji koriste pametne ugovore, Ordinali su upisani izravno na pojedinačne Satoshije, najnižu denominaciju Bitcoina, nazvanu po pseudonimnom kreatoru Bitcoina, Satoshiju Nakamotu.

Budući da Ordinalsima nedostaje podrška za pametne ugovore i mogućnost programiranja, mnogi u Stacks zajednici vide njihov uspon kao sveukupnu korist za programere ovog bočnog lanca Bitcoina.

“Postoji veliko ograničenje količine podataka koje možete staviti u Ordinal pohranu i tu vidimo priliku za Stacks i njegov razvoj”, rekao je Miller, dodajući da je Ordinals dokazao da postoji velika potražnja za mogućnostima za korištenje NFT-ova na Bitcoinu.

Također, Ordinals je još uvijek u ranoj fazi i nedostaje mu nekoliko ključnih značajki za dugoročni rast.

To uključuje besprijekoran način upisivanja ordinala bez potrebe za sinkronizacijom cijelog Bitcoin blockchaina, tržišta za kupnju i prodaju digitalnih artefakata i novčanike koji kolekcionarima omogućuju da vide svoje ordinale – nešto na čemu Hiro i drugi programeri žustro rade.

Miller kaže da ne vidi Ordinals kao izazov dominaciji Ethereuma u NFT prostoru. Međutim, dodaje da će pohrana podataka u lancu učiniti Bitcoin blockchain popularnim mjestom za upisivanje važnih informacija poput isprava, transakcija nekretnina ili državnih dokumenata.

Tether najveći dobitnik pada BUSD-a

Nova nadogradnja Cardano blockchaina