Tether objavio dobit i pozitivno izvješće o rezervama

Na dan 31. prosinca 2022. Tetherova konsolidirana imovina iznosila je najmanje 67 milijardi dolara, premašujući konsolidirane obveze za najmanje 960 milijuna dolara.

Tether, izdavatelj najvećeg svjetskog stablecoina po tržišnoj kapitalizaciji, dovršio je ovjeru rezervi od strane velike svjetske računovodstvene tvrtke BDO. BDO-ovo mišljenje o rezervama ponovno potvrđuje točnost Tetherova izvješća o konsolidiranim rezervama (CRR) od 31. prosinca 2022.

CRR pokazuje da Tetherova konsolidirana imovina iznosi najmanje 67 milijardi dolara, premašujući konsolidirane obveze od 66 milijardi dolara, s viškom rezervi od najmanje 960 milijuna dolara. Izvješće također pokazuje da je Tether 2022. završio bez komercijalnih zapisa.

Kao što je i ranije objavljeno, Tether je u potpunosti uklonio komercijalne papire iz rezervi do sredine listopada, zamjenjujući ta ulaganja trezorskim zapisima Sjedinjenih Država. Tvrtka je prvobitno objavila plan da se riješi komercijalnih zapisa u rezervama USDT-a u lipnju 2022.

U to vrijeme komercijalni zapisi činili su manje od 25% ukupnih rezervi USDT-a od 82 milijarde USD. Paolo Ardoino, glavni tehnološki direktor Tethera i Bitfinexa, oglasio se na Twitteru kako bi istaknuo da je Tether pokazao “impresivnu otpornost” na tržišne događaje usred medvjeđeg tržišta.

“Tether je pokazao superioran pristup upravljanju rizikom, koji mu je omogućio da zadrži svoju lidersku poziciju, dok je istovremeno konsolidirao dobit. Tether nastavlja biti lider u izgradnji Bitcoin i stablecoin tehnologija i ulaganju u temeljne projekte i infrastrukture.”

Tvrtka je također objavila 700 milijuna dolara dobiti u četvrtom tromjesečju. BDO je naglasio da je mišljenje revizora ograničeno “samo na CRR i odgovarajuću konsolidiranu ukupnu imovinu i konsolidirane ukupne obveze” na dan 31. prosinca 2022.

Podsjetimo, izdavatelji stablecoina bili su pod jakim nadzorom prošle godine nakon kolapsa algoritamskog stablecoina terraUSD (UST), čija je tržišna kapitalizacija iznosila 18 milijardi dolara prije pada.

Tether je prvi put objavio raščlambu svojih rezervi u svibnju 2021. , otkrivajući da je 49% njegove imovine osigurano komercijalnim papirima. Naknadna izvješća pokazala su postupni pad udjela komercijalnih zapisa u Tetherovim knjigama.

Robinhood želi otkupiti svoje dionice od SBF-a

Rusija potiče rudarenje BTC-a