Celsius objavio popis korisnika koji mogu povući svoja sredstva

Korisnici navedeni na popisu mogu povući 94 % svoje imovine ako mogu pokriti naknade za povlačenje.

Kripto zajmodavac Celsius u stečaju objavio je imena korisnika kojima je dopušteno povući većinu svoje imovine zaključane na platformi. Dokument od 1400 stranica pokazuje da tvrtka ima sudsko dopuštenje za raspodjelu 94% imovine svakog korisnika. 

Korisnici moraju obračunati sve naknade za transakcije i plin za svoja povlačenja. Ako su te naknade veće od sredstava na prihvatljivom računu, neće dobiti svoj novac natrag.

Korisnici kojima je dopušteno povlačenje odabrani su pod određenim kriterijima. Primjerice, prijenosi su morali biti manji od 7.575 USD kada su izvršeni.

Potom se navodi da će se isplate obrađivati ​​samo ako korisnici imaju dovoljno sredstava na platformi da pokriju sve naknade za povlačenje i samo ako ažuriraju informacije koje se odnose na politike protiv pranja novca (AML) i Know Your Customer (KYC).

“Sud će naknadno odrediti hoće li i kada korisnici koji ispunjavaju uvjete imati pravo na raspodjelu preostalih 6%”, navodi se u podnesku.

Dok je Celsius, koji je u srpnju 2022. podnio zahtjev za zaštitu od stečaja prema 11. poglavlju, osigurao sudsko odobrenje za obradu određenih povlačenja klijenata, kontroverze oko njegovih postupaka koji su doveli do podnošenja zahtjeva za stečaj se nastavljaju.

Izvješće neovisnog istražitelja otkrilo je da je zajmodavac koristio depozite novih klijenata za financiranje povlačenja drugih korisnika u danima koji su prethodili 12. srpnja, kada je uveo zamrzavanje povlačenja.

“Problemi tvrtke Celsius nisu započeli 2022. Naprotiv, ozbiljni problemi datiraju barem iz 2020., nakon što je Celsius počeo koristiti imovinu kupaca za financiranje operativnih troškova i nagrada”, rekla je neovisna sitražiteljica Shoba Pillay.

Podsjetimo, još u prosincu sudac stečajnog suda naredio je da Celsius vrati otprilike 44 milijuna dolara u neimenovanim kriptovalutama. Klijenti koji ispunjavaju uvjete za isplatu trebaju primiti e-poštu oko 15. veljače s daljnjim uputama o tome kako obraditi prijenose.

Dnevni pregled 31.01.’23. – Crna Gora u suradnji s Rippleom radi na CBDC-u

UK objavio regulatorni okvir za kripto