BlockFi prodaje svoju imovinu

Bankrotirani kripto zajmodavac BlockFi dobio je odobrenje stečajnog suda za prodaju imovine.

BlockFi je dobio sudsko odobrenje za prodaju svoje preostale imovine. Prema novoj prijavi podnesenoj stečajnom sudu u New Jerseyju 30. siječnja, potencijalni interesenti za dijelove imovine imat će rok do 20. veljače za podnošenje ponuda za imovinu BlockFi-ja. 

Ako bude moguće, dražba za imovinu održat će se 28. veljače. Predstavnici vjerovnika imaju rok do 16. ožujka uložiti prigovor na prodaju te imovine. BlockFi je 19. prosinca prvi put podnio zahtjev za imenovanje neovisnih procjenitelja za vođenje svog stečajnog postupka .

Imovina koja je na bubnju potencijalno bi mogla uključivati ​​mnoštvo opreme za kripto rudarenje koju tvrtka posjeduje. Prema prošlotjednom izvješću Bloomberga, kompanija je razmatrala prijenos 8000 strojeva za rudarenje Bitcoina u zamjenu za do 160 milijuna dolara u zajmovima. 

BlockFi, koji je korisnicima omogućavao zaradu na kamatama na njihove zaključane kriptovalute, pao je u stečaj krajem studenog 2022. zbog svoje povezanosti s FTX-om, koji je tvrtki prethodno produžio nekoliko kreditnih linija. 

Ubrzo nakon što je kriptovalutar podnio zahtjev za stečaj, pokazalo se da tvrtka duguje više od milijardu dolara samo trojici svojih najvećih vjerovnika. To je uključivalo Komisiju za vrijednosne papire i burzu (SEC) kao dio nagodbe od 100 milijuna dolara s regulatorom u veljači 2022.

Sveukupno tvrtka duguje novac više od 100.000 vjerovnika. Tvrtka je također podnijela zahtjev stečajnom sudu u prosincu da omogući korisnicima da povuku svoje posjede, nazvavši taj potez “važnim korakom prema cilju vraćanja imovine klijentima kroz.”

Dnevni pregled 30.01.’23. – Najbolji početak godine od 2013.

Celsius je bio Ponzi shema