Metaverzum će promijeniti društveni život

Nova anketa CoinWirea otkrila je da većina korisnika vjeruje da će metaverzum preoblikovati njihov društveni život i interakcije.

Prošle su godine kripto i Web3 vidjeli dihotomiju između iznimno turbulentnih tržišta i velikih izgleda za budućnost prostora. I korisnici i ulagači nastavili su se gomilati u industriji, posebno u područjima koja se bave metaverzumom.

Novo istraživanje CoinWirea, koje je anketiralo više od 10.000 ulagača u kripto prostoru u prosincu 2022., pokazalo je razmišljanje korisnika prema metaverzumu kao digitalnoj stvarnosti koja bi mogla utjecati na sva područja društvenog života. 

Značajnih 69 % ispitanika smatra da će metaverzum preoblikovati društveni način života s novim pristupom zabavi, dok ih 65 % vjeruje da će se društvene aktivnosti odvijati u virtualnom svijetu. Većina ispitanika smatra da će metaverzum utjecati i na financije, poslovanje i edukaciju.

A dok se metaverzum nastavlja razvijati, imat će mogućnost utjecaja na društveni život i na opipljiviji način nego dosad. Na primjer, nove značajke metaverzuma koje uključuju dodir i miris nedavno su predstavljene na Consumer Electronics Showu 2023.

Anketa je pokazala da više od polovice ispitanika (53 %) koji su uložili u metaverzum posjeduje neki oblik kriptovalute. SAD zauzima prvo mjesto u inovacijama metaverzuma. Međutim, Kina i Indija zauzimaju prva mjesta u pozitivnom raspoloženju prema dnevnoj upotrebi metaverzuma.

Izvješće je dalje otkrilo da, iako je gotovo devet od deset ispitanika čulo za pojam Web3, 52 % njih nije sasvim sigurno što se zapravo podrazumijeva pod Webom3. 

U skladu s nesigurnošću koju osjećaju mnogi ulagači, više od 60 % ispitanika reklo je da želi više propisa koji se primjenjuju na industriju. Tijekom prošle godine regulatori diljem svijeta počeli su usvajati nova pravila i raspravljati o onima važnima za industriju.

Unatoč tomu, područja Weba3 poput metaverzuma ostaju visoko na popisu prioriteta mnogih zemalja. Nedavno je južnokorejska vlada otvorila svoj pilot metaverzumski grad za javnost. Predviđa se da će metaverzum generirati vrijednost od pet bilijuna dolara u sljedećih sedam godina.

CEO Coinbasea poziva Argentinu i Brazil da usvoje BTC kao zajedničku valutu

UAE koristit će kripto za inozemno trgovanje