Coinbase prekida poslovanje u Japanu

Najveća američka kripto burza Coinbase najavila je da zaustavlja operacije u Japanu zbog pada trgovanja.

Unatoč oporavku kompletnog tržišta koje se vratilo na razine cijena prije kolapsa FTX-a, zaraza i dalje utječe na industriju, pa je prisilila burzu kriptovaluta Coinbase da zatvori poslovanje u Japanu.

Coinbase je 18. siječnja službeno objavio da će tvrtka prekinuti poslovanje u Japanu i provesti potpunu reviziju svog poslovanja u toj zemlji zbog tržišnih uvjeta. Svi korisnici Coinbasea Japan imat će rok do 16. veljače da povuku svoja fiat i kripto sredstva s platforme. 

Nakon 17. veljače preostala kripto imovina koju drže korisnici Coinbasea Japan bit će pretvorena u japanske jene. Depoziti u fiat valuti neće biti dostupni od 20. siječnja.

Tvrtka je napomenula da klijenti mogu premjestiti svoju imovinu bilo kojem drugom pružatelju usluga virtualne imovine, samoskrbnim novčanikom ili Coinbaseovim novčanikom.

Coinbase je naglasio da je platforma predana tomu da prekid usluge bude što lakši, uvjeravajući korisnike da svi korisnici mogu povući svoja sredstva što je prije moguće. Klijenti također mogu likvidirati svoje portfelje i povući sredstva na domaće bankovne račune.

Coinbase u napuštanju Japana slijedi korake Krakena, još jedne globalne kripto burze koja je odlučila prestati s radom u toj zemlji krajem 2022. Ta je burza navela da se suočila sa sličnim izazovima u Japanu, navodeći slabo kripto tržište.

Kraken i Coinbase također su značajno smanjili svoju radnu snagu, pri čemu je Kraken otpustio 30 % svog osoblja ubrzo nakon kolapsa burze FTX u studenom 2022. Coinbase, kojemu je osoblje već smanjeno za 18 % prošle godine, najavio je još jedno smanjenje radne snage od 20 % u siječnju.

Dnevni pregled 17.01.’23. – BTC drži 21K! Početak kraja kripto zime ili zamka?

Zaradite BTC igrajući šah na mobitelu