Binance dopušta institucionalnim investitorima offline kolaterale

Binance će omogućiti institucionalnim ulagačima da izvan platforme zadrže svoje kolateralizirane kriptovalute koje se koriste za pozicije s polugom, izvijestio je Bloomberg.

Burza će omogućiti investitorima da pošalju kolateral Binance Custodyju koji će držati imovinu izvan interneta u novčanicima za hladno skladištenje, dodaje se u izvješću. Nakon što se trgovanje dovrši, imovina bi ponovno postala dostupna korisniku.

Ova će značajka biti velik blagoslov kripto ulagačima koji trguju na tržištima s financijskim polugama jer većina kripto trgovaca mora držati svoj kolateral na burzi radi trgovanja.

Međutim, korištenje novčanika za hladno skladištenje znači da korisnici mogu nastaviti trgovati kriptom tijekom nestabilnih sesija bez velikih odljeva na burzi. Imovina korisnika također bi bila zaštićena od hakiranja u lancu, na koje su takozvani „vrući novčanici“ ranjivi.

Pad Binanceovog konkurentskog FTX-a u studenom prošle godine potaknuo je strahove o sposobnosti kripto burzi da drže imovinu korisnika sigurnom, a regulatori istražuju FTX zbog zlouporabe sredstava korisnika.

„Ovo je potez za izgradnjom povjerenja kod institucija koje sad mogu biti sigurne da će njihova sredstva ostati netaknuta. To je pozitivan razvoj koji pokazuje da Binance ide prema tomu da postane kripto burza usmjerena na institucije“, kažu iz pružatelja kripto usluga Matrixport.

Markus Thielen, njihov voditelj istraživanja i strategija, ipak dodaje kako to možda neće biti dovoljno jer će burze vjerojatno morati surađivati ​​s vanjskim skrbnicima kako bi u potpunosti uklonile rizike oko vlasništva kolaterala.

Iran i Rusija rade na zajedničkom stablecoinu

Hakeri premještaju sredstva ukradena u napadu na Harmony