CoinGecko na svoju stranicu dodaje podatke o rezervama kripto burzi

Agregator podataka o kriptovalutama CoinGecko najavio je planove za uključivanje dokaza o rezervama (PoR) za centralizirane burze kriptovaluta u svoju metodologiju Trust Score 3.0.

U potezu usmjerenom na podizanje standarda odgovornosti u industriji, centralizirane burze kriptovaluta moći će pokazati transparentnost u pogledu svoje imovine i obveza. Ažuriranje će se provoditi u dvije faze.

U prvoj fazi, koja je već završena, dodjeljuje se 1 do 10 bodova u ocjeni povjerenja za burze koje objavljuju javno provjerljivu imovinu. Druga faza, zakazana za kraj godine obuhvatit će dokaz o odgovornosti (PoL) i dodijelit će veću težinu za PoR u metodologiji ocjene povjerenja.

CoinGecko prvi je put počeo pratiti PoR 15. studenog 2022. uvođenjem taba „Exchange Reserves“ na stranici svake centralizirane burze kriptovaluta. Te informacije sada se nalaze u novom stupcu „Reserve Data“ na stranici Top Crypto Exchangesa.

Oznaka „dostupno“ (available) označava da postoje službene informacije o rezervama koje korisnici mogu istražiti radi dubinske analize, dok oznaka „nedostupno“ označava da nema poznatih podataka. Ikona s kvačicom označava da je nad rezervama burze provedena revizija treće strane.

CoinGeckov Trust Score prvi je put pokrenut u svibnju 2019. kako bi se borio protiv lažnih podataka o volumenu razmjene na burzama i pomogao korisnicima u obavljanju dubinske analize.

Naknadna ažuriranja uključila su dodatne kategorije ocjenjivanja, višestruke metrike i razmatranja o kibernetičkoj sigurnosti.

Trust Score 3.0 uzima u obzir nedavne događaje koji su istaknuli važnost javne odgovornosti i transparentnosti centraliziranih burzi kriptovaluta i neprestano će se poboljšavati kako bi se korisnicima omogućilo donošenje informiranih odluka.

Salvador donosi ključni zakon o kriptu

Gates ne smatra da je Web3.0 velika stvar