Gemini ukinuo Earn program i osuo paljbu po DCG-u

Kripto burza blizanaca Winklevoss, Gemini, navela je nakon obavijesti o ukidanju programa Earn da vraćanje imovine klijentima ostaje njezin prioritet.

U e-poruci poslanoj Geminijevim klijentima, tvrtka je navela da privodi kraju shemu kako bi prisilila Genesis da vrati 900 milijuna dolara koje duguje tim klijentima.

Podsjetimo, Genesis je djelovao kao primarni partner za Geminijevu uslugu Earn, koja je korisnicima omogućavala da zarade do 8 % kamata na zaključavanje svoje kriptovalute na platformi. Ali platforma je zaustavila povlačenja u studenom prošle godine. 

Korisnici sada mogu vidjeti svoja Earn stanja kao „stanja na čekanju“, dok Gemini pokušava pronaći način da vrati sredstva korisnicima.

Poruka ove kripto burze stigla je istog dana kada je Geminijev suosnivač i predsjednik Cameron Winklevoss odaslao javno pismo upućeno upravi DCG-a, vlasnika Genesisa, zahtijevajući da osnivač tvrtke Barry Silbert odstupi s dužnosti.

To posljednje pismo sadrži optužbe da su DCG i Genesis počinili računovodstvenu prijevaru, ponavljajući tvrdnju koju je Gemini iznio u sudskim podnescima.

DCG, koji posjeduje i kripto investitora Grayscale Capital, kripto aplikaciju Luno i medijsku tvrtku Coindesk, uzvratio je na Winklevossovo pismo, nazvavši ga očajničkim i nekonstruktivnim reklamnim trikom osmišljenim da odvrati krivnju od sebe jer je on odgovoran za Earn.

Ubrzo nakon serije tvitova oglasio se i prozvani Barry Silbert. Rekao je da su loši akteri i propast vodećih kripto kompanija izazvali pustoš u industriji. Napomenuo je: „DCG i mnoge tvrtke iz našeg portfelja nisu imune na učinke sadašnjih previranja.“

GALA token pao 20 posto nakon sumnji o suradnji s The Rockom

Genesis i DCG jure prema bankrotu?