Voyager odgovorio na Alamedine kritike oko posla s Binanceom

Bankrotirani Voyager sukobljava se s Alamedom dok SEC dovodi u pitanje dogovorenu akviziciju kompanije od strane Binancea tešku milijardu dolara.

Bankrotirani kripto zajmodavac Voyager nazvao je nedavne optužbe Alameda Researcha u vezi njihovog ugovora s Binance.US-om neozbiljnima. Alameda je prošli tjedan iznijela mnoštvo kritika, rekavši da ugovor o kupnji zanemaruje temeljne zahtjeve i zaštitu stečajnog kodeksa.

Alamedin podnesak oslanja se na odjeljak 1129(b) Stečajnog zakona, koji kaže da manji vjerovnici ne bi trebali dobiti prioritet nad svojim potraživanjima dok veći ne dobiju punu vrijednost potraživanja. Dakle, Alameda smatra da se krši hijerarhija vjerovnika.

Naime, trgovačka tvrtka Sama Bankmana-Frieda Voyageru je osigurala kreditnu liniju, koja je prije pada kripto tržišta vrijedila otprilike 377 milijuna dolara. Ali je u današnjem odgovoru Voyager naveo da je do zajma došlo samo zbog lažnih i obmanjujućih izjava Alamede.

Također, Voyager je optužio Alamedu za licemjerje i drskost, ukazujući na to kako je tvrtka prevarila svoje dužnike i većinu svijeta.

Propali kripto zajmodavac pristao je prodati svoju preostalu imovinu Binance.US-u u prosincu, što je nazvao potezom koji će otvoriti jasan put što se sredstava korisnika Voyagera tiče i koja će biti otključana što je prije moguće.

Binanceova ponuda ukupno je vrijedna otprilike 1,022 milijarde dolara. Ali nije Alameda jedina koja propitkuje najavljenu akviziciju. Prošlog je tjedna SEC problematizirao Binanceovu financijsku sposobnost da izvrši transakciju takve veličine.

Američki regulator nije siguran postoji li dovoljno detalja u Binanceovoj objavi interesa, a zabrinut je i za sigurnost imovine korisnika nakon dogovora, pa traži odgovor na pitanje kako dužnici namjeravaju osigurati imovinu klijenata.

SEC traži da se prije saslušanja na stečajnom sudu u New Yorku podnese nova Izjava o otkrivanju podataka koja se odnosi na posao, a regulator zadržava pravo prigovora ili izmjene.

Voyager, potpomognut odborom koji predstavlja vjerovnike, smatra da usred nestabilnog kripto tržišta ugovor s Binanceom predstavlja najbolju opciju za one kojima duguje novac i dodaje da još postoje izlazi ako se kasnije identificira bolja opcija.

Wyre ograničava povlačenje sredstava

Vrh FTX-a trošio desetke milijuna dolara neposredno prije stečaja