FTX Japan u 2023. vraća sredstva korisnicima

Japanska podružnica sada bankrotirane kripto burze FTX planira početi vraćati imovinu klijentima od veljače sljedeće godine.

FTX Japan objavio je da razvija sustave koji će omogućiti klijentima da povuku svoju imovinu putem Liquid Japana, platforme za kripto trgovanje koju je FTX Trading Ltd kupio ovog proljeća.

Proces u tri koraka omogućit će korisnicima da otvore Liquid Japan račune do sredine siječnja, nakon čega će uslijediti provjere stanja i otvaranje isplata sredinom veljače.

„Duboko se ispričavamo zbog velikih problema uzrokovanih produženom obustavom usluga za povlačenje fiat valuta i kripto imovine“, navela je podružnica u priopćenju.

Daljnji razvoj događaja doveo je do toga da je novi upravljački tim kripto burze, kojim sada upravlja John Ray III, podnio zahtjev stečajnom sudu u Delawareu za odobrenjem postupaka nadmetanja za četiri tvrtke neovisne solventne podružnice u SAD-u, Japanu i Europi.

Također je objavljeno da FTX Japan drži oko 94,5 milijuna dolara u kripto imovini i 46 milijuna dolara u fiat valutama na određenim računima klijenata.

FTX Japan postojao je manje od šest mjeseci kada je njegova matična kompanija propala. Kada je pokrenut još u lipnju, Bankman-Fried imenovan je privremenim izvršnim direktorom.

U to je vrijeme SBF opisao Japan kao visoko regulirano tržište s potencijalnom veličinom od gotovo bilijun dolara kada je u pitanju trgovanje kriptovalutama.

Dnevni pregled 29.12.’22. – Fidži usvaja BTC kao sredstvo plaćanja?

Ark Invest kupio novu količinu dionica Coinbasea