Ark Invest kupio novu količinu dionica Coinbasea

Ark Invest ponovno je započeo s kupnjom jeftinih dionica Coinbasea, dodajući dionice COIN-a u vrijednosti od 5,5 milijuna dolara svom ARK Fintech Innovation ETF-u (ARKF).

Ark Invest, investicijska kuća koju vodi veteranka Wall Streeta, Cathie Wood, nastavlja svoju dugogodišnju strategiju kupnje po nižim cijenama, pa je tako tvrtka kupila još 158.116 dionica Coinbasea (COIN) vrijednih gotovo 5,5 milijuna dolara.

Cjelokupna količina dodijeljena je ARK Fintech Innovation ETF-u (ARKF), koji ulaže u vlasničke vrijednosne papire za tvrtke u fintech prostoru. Ovaj potez dolazi nedugo nakon što su dionice vodeće američke burze kriptovaluta pale na novu najnižu razinu ikad.

Riječ je o razini od 31,86 USD po dionici 28. prosinca, prije nego što su se u četvrtak oporavile za gotovo 7 %. Ark Invest kupio je dionice po 34,78 USD.

Ovo predstavlja Arkovu najveću kupnju COIN-a od 14. prosinca, kada je tvrtka kupila ukupno 296.578 dionica Coinbasea u vrijednosti većoj od 11,9 milijuna dolara. Nakon toga uslijedile su dvije manje kupnje prošlog tjedna, od 5.000 i 23.509 COIN-a, 22. i 23. prosinca.

Unatoč padu COIN-a za više od 86 % ove godine, što je imalo negativan učinak na izvedbu Arkovih fondova, Cathie Wood branila je strategiju tvrtke ukazujući na petogodišnji horizont za ulaganja.

Ranije ovog tjedna izvršna direktorica Arka podijelila je svoju poruku investitorima za kraj godine, navodeći da je strah od budućnosti opipljiv ovih dana, ali kriza je povijesno stvarala prilike.

Citirajući najnoviju anketu Američke središnje banke, istaknula je da razine gotovine nisu bile toliko visoke od krize 11. rujna 2001. godine. Šefica Arka podsjetila je i da su prijašnji tehnološki krah i financijska kriza bili sjajne prilike za ulaganje.

FTX Japan u 2023. vraća sredstva korisnicima

SBF posjetio Bijelu kuću barem četiri puta