Celsius traži produženje roka za podnošenje zahtjeva klijenata

Ovim se potezom vlasnicima Celsiusovih računa želi dati dodatno vrijeme za podnošenje potencijalnih dokaza o potraživanju.

Kripto zajmodavac Celsius u stečaju podnijet će zahtjev za produženjem roka za prijavu potraživanja korisnika u stečajnom postupku za još jedan mjesec. Konkretno, Celsius želi produženje roka od 3. siječnja 2023. do početka veljače.

Tvrtka je navela da je produženje potrebno kako bi se vlasnicima računa osiguralo dodatno vrijeme za podnošenje bilo kakvih dokaza o potraživanju. Tvrtka je dodala i da bi stečajni sud trebao saslušati prijedlog 10. siječnja 2023.

Vjerovnici Celsiusa koji vjeruju da imaju pravo na povrat sredstava do danas su podnijeli više od 17.200 zahtjeva, prema tvrtkinom agentu za potraživanja, kompaniji Stretto.

Ranije ovog mjeseca, američki stečajni sudac odgovoran za slučaj Celsius naredio je bankrotiranom kripto zajmodavcu da vrati kriptovalute u vrijednosti od oko 44 milijuna dolara klijentima tvrtkinih skrbničkih i zadržanih računa.

Ti su računi zapravo djelovali kao kripto novčanici, nikad ne koristeći firminu uslugu pozajmljivanja s kamatama.

Moguće produženje roka za podnošenjem zahtjeva za klijente Celsiusa vjerojatno će razljutiti mnoge klijente tvrtke, nakon što je nedavno objavljeno da su odvjetnici i drugi savjetnici u slučaju Celsius također tražili gotovo 53 milijuna dolara pravnih naknada za samo četiri mjeseca rada.

Jedno takvo odvjetničko društvo, Kirkland & Ellis, naplatilo je gotovo 20 milijuna dolara za svoje usluge od srpnja do listopada, a slijedi ga White & Case LLP, koji predstavlja odbor neosiguranih vjerovnika, s računom od 10,2 milijuna dolara.

Ostali značajni savjetnici u slučaju Celsius uključuju Alvarez & Marsal North America LLC i M3 Advisory Partners LLP, koji su tražili 6,5 milijuna dolara, odnosno 4 milijuna dolara za svoje usluge.

Dnevni pregled 28.12.’22. – Kolektivne tužbe klijenata protiv FTX-a i Geminija

Fidži nova država koja će usvojiti BTC kao sredstvo plaćanja?