BlockFi želi odmrzavanje sredstava korisnika

BlockFi podnosi zahtjev stečajnom sudu da dopusti klijentima da povuku blokiranu imovinu.

Kripto zajmodavac u stečaju BlockFi podnio je zahtjev američkom Stečajnom sudu da dopusti klijentima podizanje kriptovaluta koje se drže na njihovim računima unutar BlockFi novčanika. Zahtjev ne utječe na isplate ili prijenose s BlockFi kamatnih računa.

Zajmodavac koji je krajem studenog podnio zahtjev za stečajem prema Poglavlju 11, navodeći kao razlog zarazu FTX-om, nazvao je ovaj potez važnim korakom prema cilju vraćanja imovine klijentima.

Tvrtka je podnijela sličan zahtjev Vrhovnom sudu Bermuda u vezi s računima novčanika BlockFi koje drži BlockFi International Ltd, međunarodni pandan tvrtke.

Stečajni sud 9. će siječnja donijeti odluku o tome hoće li odobriti prijedlog BlockFi-a. Ročište za tvrtkin međunarodni subjekt održat će se 13. siječnja.

BlockFi jedna je od mnogih tvrtki pogođenih implozijom FTX-a čijoj je bazi klijenata blokiran pristup sredstvima. Podsjetimo, nakon FTX krize u studenom, BlockFi je obustavio isplate i upozorio klijente da ne polažu nikakva sredstva na tvrtkin novčanik ili kamatne račune.

BlockFi je u izvješću za drugo tromjesečje izvijestio o 3,9 milijardi američkih dolara raspoložive klijentske imovine.

Spomenimo i kako je ranije ovog mjeseca sudac naredio Celsiusu da klijentima vrati kriptovalute u vrijednosti od oko 44 milijuna dolara, također pokrivajući samo sredstva koja nikada nisu dotaknula tvrtkinu glavnu kamatnu uslugu. 

FTX želi povrat SBF-ovih političkih donacija

Google zapošljava bivšeg rukovoditelja BlockFi-a za rad na Webu3