Binance.US pristaje kupiti Voyagerovu imovinu za 1,02 milijarde dolara

Dogovor dolazi nakon što je CoinDesk prošlog mjeseca izvijestio da Binance priprema ponudu za Voyagerovu imovinu.

Voyager Digital, bankrotirani kripto zajmodavac, izjavio je da je Binance.US pristao kupiti njegovu imovinu za 1,022 milijarde dolara, objavila je tvrtka u ponedjeljak.

Ponuda predstavlja pravednu tržišnu vrijednost Voyagerovog portfelja kriptovaluta, čija je trenutačna tržišna vrijednost oko 1,002 milijarde dolara, i dodatnu naknadu od 20 milijuna dolara u inkrementalnoj vrijednosti.

„Ponuda Binance.US-a ima za cilj vratiti kriptovalute kupcima u naturi, u skladu sa sudski odobrenim isplatama i mogućnostima platforme“, naveo je Voyager u izjavi.

Izvršni direktor Binancea, Changpeng Zhao, rekao je prošlog mjeseca da će američko krilo njegove burze dati novu ponudu za Voyager Digital. CoinDesk je već ranije izvijestio da Binance priprema ponudu za imovinu tog bankrotiranog kripto zajmodavca.

Binance.US u dobroj će vjeri položiti deset milijuna dolara i nadoknaditi Voyageru određene troškove do 15 milijuna dolara. Voyager će zatražiti i odobrenje stečajnog suda na ročištu 5. siječnja 2023.

Voyager, koji je ranije ove godine bankrotirao, pristao je prodati svoju imovinu sada već nepostojećoj kripto burzi FTX, pri čemu je FTX nadmašio konkurente Wave Financial i Binance za imovinu.

VGX, izvorni token Voyager Digitala, skočio je više od 32 % nakon što je Binance pobijedio u nadmetanju. VGX-om se u vrijeme pisanja ovog teksta trgovalo po cijeni od oko 38 centi. Binanceov BNB token dotle je porastao više od 1 % na te vijesti i njime se trguje po 250 dolara.

Mazars obustavlja revizije za sve kripto burze

Robinhood i dalje drži pune torbe Dogea