ConsenSys pojasnio kako koristi podatke korisnika MetaMaska

Nakon žestoke reakcije kripto zajednice prošlog mjeseca, ConsenSys je ažurirao politiku privatnosti i razjasnio kako koristi MetaMask i Infura podatke.

Kripto industrija uzburkala se u studenom nakon izvješća da su ključni proizvodi tvrtke ConsenSys, MetaMask i Infura, prikupljali korisničke novčanike i IP adrese.

Međutim, ConsenSys je današnjom objavom brzo podsjetio da takva saznanja nisu bila odstupanje ili promjena u odnosu na postojeće politike, već su kao tvrtka imali cilj isključivo da osiguraju veću transparentnost.

Naime, ConsenSys je danas izvijestio da planira izbrisati korisničke podatke nakon jednog tjedna, naglasivši da se podaci prikupljeni njihovim kripto novčanikom MetaMaskom i pružateljem infrastrukture Infura nikada ne prodaju trećim stranama.

Vrsta podataka koji se prikupljaju uključuje novčanike i IP adrese korisnika, ali samo kada provode transakcije (umjesto puke provjere stanja računa). Korisnici MetaMaska također će uskoro imati opciju odabira alternativnog Remote Procedure Call (RPC) pružatelja usluga umjesto zadane Infure.

„Postoji mnogo dobrih razloga zašto bi korisnici mogli htjeti koristiti različite RPC konfiguracije, posebice hosting vlastitih čvorova, a mi oduvijek vjerujemo da je dio vrijednosti koju nudimo pravo korisnika da ne koristi naš proizvod“, kažu iz ConsenSysa.

Korisnici će od sljedećeg tjedna imati mogućnost odabrati vlastite RPC pružatelje i isključiti se iz drugih usluga implementiranih za poboljšanje korisničkog iskustva.

Goldman Sachs planira uložiti milijune dolara u kripto tvrtke

Chainlink započinje sa stakingom